PUKLAVEC FAMYLI WINES – otvorenje boutique vinarije u Sjevernoj Makedoniji!

Otvorenje nove boutique vinarije u srijedu, 15.svibnja, 2019. u Sjevernoj Makedoniji, više je nego dovoljan razlog za kratki razgovor sa Puklavec Family Wines. Kako sami ističu, otvorenjem vinarije smo jedan korak bliže potpunoj integraciji Slovenije i Sjeverne Makedonije, ali i boljoj prepoznatljivosti naših Slovenskih bijelih te Makedonskih crnih vina.

Vinarija je smještena na sunčanom brdu u mjestu Disan u blizini Negotina koji se nalazi u samom srcu Tikveša, poznatog po svojim vinogradima. Podneblje je to kao stvoreno za proizvodnju vrhunskih crnih vina s nevjerojatnim pogledom koji oduzima dah na vinograde u blizini.

Glazbeni gost večeri bit će hrvatski pjevač Petar Grašo koji će biti zadužen za opuštenu atmosferu i vrhunski glazbeni performans.

 

PUKLAVEC FAMILY WINES

Osvježavajuća vina iz Slovenije

Vinska priča obitelji Puklavec je započela 1934. godine, kada je Martin Puklavec imao ideju: u zajedništvu proizvesti najbolja vina. Filozofija proizašla iz ove ideje još i danas odjekuje u obiteljskom vinarstvu. Puklavec Family Wines nastaju na temeljnim vrijednostima strasti, predanog rada i odanosti kvaliteti. Vladimir Puklavec i njegove dvije kćeri, Tatjana i Kristina, u tijesnoj suradnji s lokalnim vinogradarima, odlučno nastavljaju očevu i djedovu viziju.

Vina obitelji Puklavec stvaraju se u srcu vinskih položaja Ljutomer-Ormož u regiji Podravje, u sjeveroistočnom dijelu Slovenije. Ovi položaji posjeduju idealne mikroklimatske uvjete za uzgoj vinove loze. Rezultat su elegantna vina stvorena s beskompromisnom i strastvenom pozornošću za detalje, divno izbalansirana i izražajna kao i krajobraz naših vinograda.

 

Veže nas ljubav prema vinu i strast prema vinarstvu

Podrazumijeva se da puno ulažemo u nove tehnologije nastojeći osigurati najbolje uvjete u našoj vinariji. Ipak, u konačnici je stručnost koju sobom donose naši ljudi ta koja našim vinima daje njihovu posebnost.

Od našeg tima u vinogradima, koji još uvijek ručno bere svaki pojedini grozd, do našeg vinara, koji predano izračunava idealno vrijeme berbe, posvećenost detaljima je ta koja određuje jedinstvene osobine naših vina. Svi u p&f vinariji doprinose ukusu, aromama i kvaliteti svake boce.

 

Ništa nas ne sprječava da radimo najbolja vina na svijetu

Jedan od najtalentiranijih vinara u regiji, Mitja Herga očito razumije složeni balans kiselina i šećera i teže savršenosti. Blagoslovljeni klimom na kojoj bi mnogi pozavidjeli i položajem i sastavom tla vinograda savršenim za uspjeh loza, vrhunskom vinarijom i talentiranim vinarima, nema razloga zašto se ne bi stvarala najbolja vina svijeta.

 

Naše sorte grožđa

Regija Podravje često se naziva „slovenskom Toskanom“. Poznata po svojoj karakterističnoj hladnoj klimi i tlu bogatom mineralima, regija Ljutomer-Ormož najprikladnija je za proizvodnju svježih i voćnih bijelih vina. Nudimo više od jedanaest vrsta sorta grožđa uključujući Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Welschriesling, Traminer, Chardonnay, Pinot Blanc, Muškat i ponos regije, lokalnu vrstu Šipon (Furmint) koji se koristi u proizvodnji raznih vrsta vina i pjenušaca. Kako bismo proizveli crno vino punog okusa, pronašli smo savršeno mjesto na sunčanim obroncima Negotina u Makedoniji. Tamo uzgajamo vrste Merlot, Cabernet Sauvignon i lokalnu sortu grožđa Vranac.

 

Kvaliteta iznad kvantitete

Vina dolaze s područja ukupne veličine od 1.100 hektara vinograda, od kojih je 590 ha u vlasništvu vinarije Puklavec Family Wines. Prosječan urod po vinu iznosi 2 kg. Naši vinogradi protežu se diljem terasastih brežuljaka u regiji, na visinama od 200 – 300 metara, a svaki grozd još uvijek beremo ručno. To je samo dio procesa kojim osiguravamo najveću kakvoću svojih vina. Mnoga nagrađivana vina čine nas ozbiljnim dionikom na slovenskom tržištu, kao i na globalnim izvoznim tržištima.

edf
edf