PETAR GRAŠO doviđenja restoranu, ali – dobar dan vinu!

Mediji, posebno dalmatinski, prošlog su tjedna isticali kako je “Adriatic” jedan od najboljih splitskih restorana poznat i kao “Grašo”, po prezimenu vlasnika, poznatog košarkaša Zorana Graše ali i oca jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača Petra Graše, promijenio vlasnike.

 

Nije bilo lako, ali s jedne strane dugogodišnji neprekidni rad na jedinstvenoj lokaciji splitske marine, kao i bezbrojni koncertni nastupi sina nasljednika, otežavali su održavanje standarda na koji su gosti navikli. Prijenos dijela vlasništva bio je stoga logičan, ali ne baš po volji mlađem Petru. Svi koji ga znaju istaknut će kao se sjajno snalazi u kuhinji, kako je u njegovom kuharskom rukopisu presudnu notu dao vrhunski slovenski kuhar, jako popularan i u Hrvatskoj, Tomaž Kavčič. No, bilo kako bilo, restoran je morao u – druge ruke. Ali, to ne znači da se Petar Grašo u cijelosti odrekao – eno-gastro scene! Ne, nikako jer nastavak tek – slijedi.

Za sada još sramežljivo i pomalo rezervirano,  “bez etikete” pojavila su se već dva njegova – vina. Jedno je zanimljiva kupaža, drugi je syrah. Lokalitet s kojeg dolaze je Dalmacija, ali ne nikako Splitsko-dalmatinska županija već… kilometrima prema sjeveru te opjevane hrvatske regije. I tu je prepoznatljiv rukopis jednog znanog vinara, no kao Grašo ističe – o detaljima kad dođe vrijeme. To je vrijeme je sve bliže, a sasvim je sigurno da će i stići. Kad-tad jer tako to s vremenom ide. Kao što će stići i pojedinosti o Graši vinaru. Tko je probao “probnu seriju” zna: vlasniku najvećeg ovogodišnjeg hrvatskog zabavnoglazbenog hita smiješi se hitovi i na – eno sceni!