VINSKA PRIČA – na kraju, ipak se sve vrti oko čovjeka!

Odavno je već poznata stvar kako vino na jedan poseban način povezuje ljude. Vrlo moćan je to medij koji je čak i prije Antičkih vremena, na jedan suptilan i nenametljiv način, zagospodario svijetom. Elegantno nas je šarmirala ta mistična vinska priča, i to danas kad modernog čovjeka malo toga oduševljava. U škrtom procijepu između obaveza i mogućnosti nas dvoje smo skloni često ukrasti vrijeme za sebe, uhvatiti taj Kairosov čuperak i pobjeći na trenutak od svega. U tim oazama mira, uz taktove iskonskog jazza koji ne mora svirati, čovjek prestaje biti tek puki konzument i postaje kušač nektra s neba, iz one dimenzije koja se tek naslućuje, a u takvim nas trenucima dodirne.

Na kraju, ipak se sve vrti oko čovjeka!

Za stolom za kojim se otvaraju boce vina nikada nećete vidjeti namrgođena i tužna lica.

Dok pijete vino u društvu vi se otvarate kao školjka iz koje zasjaji biser koji se okupa u svjetlosti onog drugog. I nije to samo hedonizam u službi uživanja, već hedonizam u službi rasta i oplemenjivanja. Nas kao osoba željnih uvijek novih degustacija na kojima će vinar ili vinarija kao u ovom slučaju Kutjevo, pokazati koliko im mi moramo biti važni kad su nam takvu priču priredili, tako dobra vina kreirali. Na kraju, ipak se sve vrti oko čovjeka.

Iza vinarije Kutjevo plodonosna je i odlična godina koja će se uskoro naći i na stolovima u našim domovima i uz svaki gutljaj tog nektra dopustimo sebi eskapizam tamo gdje nitko nije namrgođen.

 

Pišu: Giuliano & Vedrana