VIN0 & JAZZ -nova ljubavna priča starih partnera uz prirodna vina Lunika i Kalazić

Nakon nekoliko mjeseci dogovaranja i pažljivih priprema, vina će u zagrebačkoj vinoteci Bornstein na Kaptolu, čini se, dobiti još jedno čarobno društvo. Kornelije Hećimović, diskofil i veliki ljubitelj jazza udružio je snage s Jelenom Bulum koja već par godina uspješno spaja vina i filmove kako bi nam predstavili jedan novi i zanimljivi projekt u kojem će se uz vina i filmove slušati i jazz.

Prva u nizu radionica održat će se u utorak 26.03. u 19h, a bit će posvećena jazzu na filmu. S pet filmova „Lift za gubilište“ (1958.), „Nož u vodi“ (1962.), „Manhattan“ (1979.), „Po udarom zakona“ (1986.) i „Ritam ludila“ (2014.) zaronit ćete u 5 različitih svjetova u kojima je sve drugačije, osim jedne stvari – JAZZA.

Najhrabriji će se usuditi zatvoriti oči, poručuju organizatori, a uz vina koja će se tu večer degustirati to uopće nije nemoguće zamisliti.

Iz općine Brajkovići kod Kanfanara u Istri dolazi nam jedna mlada i ambiciozna vinarija o kojoj se već puno piše i priča – VINA LUNIKA. Vinar Danijel Bastijančić veliki je pobornik maceriranih vina, a poznat je i po tome što ne trpi nikakve kemije tako da su sva njegova vina 100% prirodna. „Imam pozicije vinograda koje mi to omogućuju“, nerijetko voli dodati.

S drugom vinarijom idemo na krajnji sjeveroistok zemlje i to u Baranju u općinu Zmajevac u vinograde smještene na obroncima Baranjske planine što se smatraju najbolji položaji za vino na ovim prostorima. S dvije etikete predstavit će nam se VINA KALAZIĆ koja u zadnje vrijeme toliko oduševljavaju, što struku, što širu javnost, da ih jednostavno morate probati. Ovo su, također, 100% prirodna vina, a posjeduju i certifikat o ekološkoj proizvodnji.

Uz svako vino sljubit će se prigodni zalogaji, brusketice s paštetom, quiche, razni sirevi, krostatice i sl. koji se pripremaju u Bornsteinu.

Ne propustite prvi spoj vina & jazza u Bornsteinu i doživite stare partnere u novom i strastvenom zagrljaju.

Cijena 150,00 kn po osobi. Rezervacije su OBAVEZNE na mail: jelena@winetimeexperience.comili tel. 091 566 1843.

Više informacija potražite na https://www.facebook.com/vinoikino/