PINK DAY – slavlje u ružičastom

Pink Day međunarodni festival ružičastog vina, pjenušca i šampanjca ove se godine u zagrebačkom Muzeju Mimara održava 30. ožujka, i to sedmu godinu za redom. Riječ je o projektu Udruge WOW- Žene i vino, koji će i ove godine okupiti samo najkvalitetnije proizvođače ružičastih vina  i maslinovog ulja iz cijele Hrvatske, ali i dijela Europe i svijeta. U programu Festival u Festivalu održat će se i Green in Pink gdje će svoje proizvode predstaviti vrhunski proizvođači maslinovog ulja.

Ovaj jedinstveni međunarodni festival prilika je za sve da upoznaju najbolje domaće i inozemne vinare i isprobaju njihova vina, a vinarima je idealna prigoda da predstave svoja vina na hrvatskom i europskom tržištu. Pink Day uvelike pridonosi afirmaciji Hrvatske kao eno-gastro snage unutar EU. Također, Geen in Pink- festival maslinovog ulja, donosi dodatni gastro užitak svim posjetiteljima. Kako ne bi sve ostalo na kušanju vina, na Festivalu će se održati i edukativne radionice na kojima će se posjetitelji moći upoznati s vinima iz svih dijelova Hrvatske, a na kojima će sudjelovati vinari, vinarski novinari, enolozi i sommelieri

WOW je udruga žena koja promovira i potiče žene u vinskom „businessu“ te broji oko 200 članica u cijeloj Hrvatskoj, a do sada je aktivno sudjelovala na mnogo manifestacija.

 

Još jedna posebnost Pink Daya jest u tome odiše ženstvenošću, optimizmom, veseljem i ružičastom bojom. Kako bi prostor bio još ljepši i ugodniji, svi izlagači sudjelovat će na natjecanju za najkreativniji stol, a glavna nagrada stiže ravno iz New Yorka – ružičaste Jimmy Choo štikle za kojima “luduju” žene iz cijelog svijeta. Također, ekskluzivno na Pink Dayu moći će se kupiti i novu „pink“ liniju proizvoda Klara Premium Storea koje je osmislila dr. Lejla Kažnić Kreho – Pink lemonade i Klara Pink Lady Smoothie.

 

 

 

 

Foto: Julio Frangen