BRTONIGLA POZIVA NA HEDONIZAM

Brtonigla i ove godine spaja nespojivo: goleme količine čokolade i vina suočit će se sa stotinama ljubitelja zdravog načina života i rekreacije. Naime, 16. i 17. veljače održat će se 9. Brtonigla Adventure trek i 7. Choco & Wine fest!
Veliki broj izlagača nudit će razne čokoladne delicije i ostale čokoladne proizvode (likere, kozmetiku…), a mjesta će biti i za čokoladne radionice, prezentacije, izrade skulptura i još mnogo toga.
Da je cijeli događaj na visokom nivou dokazuje i prisustvo, Georgette Yvette Ponté koja je završila akademiju likovnih umjetnosti, Zagrebu, smjer kiparstvo, te Marine Prijatelj, dizajnerice čokolade i čokoladnih okusa i Klare Rabensaifner Miljević koja je završila Aranžersko-scenografski dizajn, te Akademiju primijenjenih umjetnosti, oboje u Rijeci.
Navedene umjetnice prisutnima će ponuditi nezaboravno iskustvo u izradi skulptura i slika od čokolade, te održati zanimljive prezentacije i degustacije.
Važnu ulogu imat će i VR Choco Art koji će objasniti nove principe i prirodne načine proizvodnje čokolade. Kao i svake godine svojim prisustvom uveličat će manifestaciju Villa Soši koja će pripremiti »istarski bucolaj« s čokoladom te čokoladne muffine i ispričati nam štošta zanimljivoga o slasticama.
No, osim struke, slatke delicije moći će izrađivati svi koji budu htjeli. Naime, pozivaju se svi zainteresirani da se jave u turističku zajednicu Brtonigle kako bi se besplatno uključili u Choco radionicu: Izrada Truffles četiri zemlje & Praline. I dok će odrasli moći uživati i u lokalnim vinima, najmlađi će uživati u Lino Choco Showu, uz prisustvo Lino maskote.
Organizator manifestacije u vrlo sadržajni program, uspio je uvrstiti i popodnevnu subotnju glazbenu poslasticu uz duo Little Whisper, tako da svatko će moći naći nešto za sebe na nadolazećim manifestacijama.
(EM)