NAJBOLJE OD ILOČKIH PODRUMA u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra

Iločki podrumi, najstarija i najnagrađivanija vinarija u Hrvatskoj, posjetiteljima enološkog Masterclassa u Boutique Hotelu Alhambra predstavila je raznolika i osebujna vina svog podneblja. Masterclass predavanje vodila je članica Uprave Iločkih podruma za marketing i izvoz Karmela Tancabel, koja je pripremila prezentaciju i degustaciju nekoliko vina, među kojima su Graševina Velika Berba 2011. i arhivska iz 1983., Traminac limitirana serija iz 1982. i Traminac Izborna berba bobica iz 2011., nagrađen srebrnom medaljom Decantera.

Iločki podrumi poznati su po više tisućljeća staroj tradiciji uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta, a u svojoj bogatoj vinoteci imaju liniju Principovac te linije klasičnih, odabranih, vrhunskih i predikatnih vina. Glavni su nositelji razvoja Iloka kao vinske destinacije Srijemskog vinogorja, hrvatskog Podunavlja te ovog dijela Europe. Uz to, razvijaju i autentičnu turističku i ugostiteljsku ponudu, povezujući sadržaje turističke destinacije s vinarstvom i vinogradarstvom.

Kako bi posjetitelji Masterclassa u vinima Iločkih podruma uživali još i više, njihove renomirane vinske etikete – Princeps pjenušac, Chardonnay Premium, Graševinu, Rajnski rizling, Frankovku Premium i Traminac – pratile su gala večeru u pet sljedova u hotelskom à la carte restoranu Alfred Keller. Za jedno od predjela serviran je file kovača s bobom i špinatom u kombinaciji s osebujnom Graševinom Premium iz 2017., a kao glavno jelo pačja prsa s mlincima i brusnicama uz Frankovku Premium berbe 2016. Gastronomska rapsodija na večeri nakon enološkog Masterclassa zaokružena je desertom od ličija uz spektakularni iločki Traminac od prosušenih bobica iz 2011.