Gypsy Kings ft. Tonino Baliardo zapalili Kastav
- U nedjelju stižu u Zadar

Sinoćnji koncert legendarnih Gypsy Kingsa ft. Tonino Baliardo na Crkvenini u Kastavu bio je glazbeni spektakl koji će se dugo pamtiti. Publika je uživala u kombinaciji rumbe, flamenca, salse i tradicionalne romske glazbe, što je zaštitni znak ovog jedinstvenog sastava osnovanog 1978. godine u Francuskoj.

Tonino Baliardo, jedan od osnivača i vođa Gypsy Kingsa, pokazao je svoj nevjerojatan talent na gitari, izvodeći najveće hitove grupe poput “Bamboleo” i “Djobi Djoba”. Njegova virtuoznost i energija dodatno su podigli atmosferu među okupljenima.

Desetorica glazbenika, poznati po svojoj sinergiji i tehničkoj izvrsnosti, prodali su više od 20 milijuna albuma diljem svijeta. Sinoć su izveli pjesme s novog albuma “Renaissance”, ali i svevremenske hitove poput “Volare”, što je izazvalo ovacije publike.

Publika je reagirala s oduševljenjem na svaki ton i ritam, a mnogi su plesali i pjevali zajedno s bendom.

Gypsy Kingsi su još jednom potvrdili svoj status svjetskih glazbenih zvijezda, pružajući večer ispunjenu vrhunskom glazbom i nezaboravnom atmosferom. Kastav će dugo pamtiti ovaj događaj, koji je dodatno obogatio kulturnu ponudu grada.

Foto: Paola Miletić