ORKA  Grupa – poznati brendovi u novom ruhu

Povezivanje vodećih društava u sektoru hrane i pića

 

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju u sektoru hrane i pića. U svom okrilju imaju i poznate brendove Fisherija, the meat, Mesoprerada i Wine&Friends.

‘ORKA Grupa zapošljava više od 200 ljudi s godišnjim prihodom od oko 40 milijuna eura i stalnim rastom. Sinergija društava će omogućiti daljnji snažniji rast svih naših brendova, smanjenje troškova poslovanja i iskorak na nova tržišta’, rekao je predsjednik Uprave Orka Grupe Marko Burazinna predstavljanju održanom u vinoteci i wine baru Wine&Friends, jednom od poznatih brendova Grupe.

Jedan od osnivača ORKA Grupe i član Uprave,Ivan Bosnić istaknuo je ambicije: ‘ORKA Grupu pozicionirati i kao lidera tržišne transformacije te biti prepoznati kao sinonim za kvalitetu, pouzdanost i inovaciju.’ Dodao je da Grupa ostvaruje 70% prihoda kroz veleprodaju, a 30% kroz više od 20 vlastitih maloprodajnih lokacija.

‘Strategija ORKA Grupe je pružiti kvalitetu i vrijednost za novac, podizati iskustvo kupnje na novu razinu i pomagati partnerima optimizirati poslovanje. Uz širok asortiman proizvoda Grupa nudi kvalitetu, količinu i kontinuitet te kao takva je pouzdan partner.’, pojasnila je Ana Matijević, prokuristica.

‘ORKA Grupa je dovoljno velika da bude ozbiljan partner, a s druge strane fleksibilna i brzo prilagodljiva zahtjevima kupaca. Kroz kontinuirane inovacije i ulaganja u infrastrukturu, osiguravamo visoku učinkovitost i optimizaciju logističkih procesa’, objasnio je Branimir Brzić, član Uprave.

ORKA Grupa nudi raznolik asortiman proizvoda koji uključuje  meso, ribu, vina, mliječne proizvode.

 ORKA Grupa nastoji izgraditi još jača i stabilnija partnerstva s postojećim i potencijalnim partnerima koji su spremni na ostvarenje zajedničkih ciljeva.

Na druženju u Wine&Friends je predstavljen i ambasador Grupe, chef Deni Srdoč s  dvije Michelinove zvjezdice u dva restorana, koji je za ovu  prigodu pripremio četiri slijeda jela koristeći asortiman hrane ORKA Grupe, a posluživala su se vina strateških partnera Grupe.