JRE-Hrvatska udruga restorana najavljuje novi projekt koji će se održati u čak 10 restorana udruge.

Chefs at Sea – projekt udruge restorana JRE-Hrvatska održat će se i ove godine u restoranima udruge na obali Lijepe naše! Na dan 5.6. u čak 10 restorana udruge JRE-Hrvatska, u 19:00 sati započet će večera Chefs at Sea!

Prvi saznajemo sve o projektu te vas sve ovim putem pozivamo da rezervirate vaša mjesta jer svaka večera u restoranu održava se za samo jedan stol od 8 gostiju. Jedan zajednički stol od 8 gostiju koji će moći uživati u večeri pripremljenoj od strane gostujućeg JRE chefa može biti vaš direktnim upitom na restorane u kojima se održava ova manifestacija. Cijena degustacijske večere sa vinskom pratnjom iznosi 200 eura.

U 10 restorana na obali, u isto vrijeme, JRE-Internacionalni chefovi pripremaju degustacijske večere sa lokalnim namirnicama. Projekt „Chefs at Sea“ sufinanciran je od strane Hrvatske turističke zajednice a svake godine udruga ugošćava internacionalne chefove koji po prvi puta posjećuju Hrvatsku te se susreću sa našim kulturama, tradicijama i namirnicama sa kojima kuhaju.

„Međusobno upoznavanje, razmjena znanja i iskustva te učenje novih tehnika i razvijanje novih okusa na namirnicama sa kojima smo okruženi predstavlja glavne ciljeve projekta „Chefs at Sea“. Odlazak na staževe u druge zemlje san je svakog kuhara, a mi na ovaj način pružamo cijelom timu jedinstveno iskustvo gdje ima prilike učiti i raditi sa sa internacionalnim chefovima. Internacionalnim chefovima organiziramo i zajednički izlet gdje se svi bolje upoznamo te im približimo naše gastronomsko nasljeđe i našu kulturu življenja“ – Predsjednik udruge restorana JRE-Hrvatska, Vjeko Bašić (vlasnik Konobe Boba na Murteru).

Velika gesta naših JRE kuhara povezana je sa večerom Chefs at Sea koja je humanitarnog karaktera ove godine a prikupljena sredstva donirat će se kolegama iz udruge UNUO – koji brinu i osposobljavaju osobe sa invaliditetom u ugostiteljstvu, djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi za samostalan život i tržište rada kroz umjetnost gastronomije.

Prikupljena sredstva donirat će se u svrhu potpore realizaciji grand finala Cupis Spoon 2024. CUPIS SPOON“ međunarodno je gastro natjecanje osoba s invaliditetom, platforma koju je pokrenula Udruge UNUO, a cilj je povećati vidljivost osoba s invaliditetom i globalno proširiti svijest o njihovim sposobnostima kroz javni nastup uz pripremu hrane i pića. Sa organizacijom Gastro natjecanja, udruga UNUO započela je 2021. godine na nacionalnoj razini dok su prošle godine natjecanje proširili na 23 države članice EU i Ukrajinu.

U svakoj zemlji „CUPI`S SPOON“ predstavili su kao Hrvatski proizvod, platformu koja nudi novi vid mogućnosti za uključivanje osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu i radni kolektiv. U svakoj zemlji odabrali su po jednog najsposobnijeg kandidata u kuhanju ili pripremi koktela te njih ukupno 32 proglasili nacionalnim pobjednicima. Ugostili su ih u Zagrebu gdje su ih profesionalni barmeni i mentori vodili do proglašenja internacionalnih pobjednika.

Gastro natjecanje nastavili su i ove godine sa ciljem da obiđu više od 40 zemalja te u Zagrebu ugoste nacionalne pobjednike „CUPI`S SPOON“ i njihove pratitelje u listopadu ove godine!

Želja im je uoči finalnog natjecanja u neposrednoj blizini finala, organizirati sajam organizacija i street food festival te uključiti će sve polufinaliste natjecanja koji nisu prošli u finalno natjecanje, kako bi u suradnji sa mentorima javno promicali inkluziju i zastave svojih zemalja.

“Koncept je zamišljen da uz nekolicinu glazbenih izvođača našim gostima, građanima i posjetiteljima pripremimo event na kojem će uz dobru glazbu uživati u malim zalogajima i inkluziji naših ugostitelja i Europskih pobjednika našeg natjecanja. Radi se o osobama svih tipova invalidnosti, različitog govornog područja, vjerskog opredjeljenja, boje kože i svi su dobrodošli u Zagreb promicati inkluziju.”, rekao nam je predsjednik udruge UNUO – Vedran Habel.

JRE-Hrvatska podržala je natjecanje “CUPI`S SPOON“ na kojem će hrvatski JRE chefovi biti mentori natjecateljima!

Rezervirajte vaše mjesto na vrijeme u jednom od JRE-Hrvatska restorana za projekt Chefs at Sea a u nastavku donosimo popis restorana koji sudjeluju u projektu te gostujuće chefove:

  1. Lešić Dimitri, Korčula & Jeroen Raes, Rozemarijn, JRE-Nizozemska
  2. Zijavica, Mošćenička draga & Bine Volčić, Monstera Estare, JRE-Slovenija
  3. Konoba Boba, Murter & Juan Carlos Ferrando, Logrono JRE-Španjolska
  4. Konoba Pelegrini, Šibenik & Benjamin Fontaine, L’Inattendu, JRE-Belgija
  5. Foša, Zadar & Alfred Prasad, JRE-UK
  6. San Rocco, Brtonigla & Andreas Herbst, Riederalm, JRE-Austrija
  7. Konoba Kala, Supetar & Vladislav Penov, Cosmos, JRE-Bulgarska
  8. Navis, Opatija & Stefaan De Proft, Pacht 26, JRE-Belgija
  9. Lemongarden, Sutivan & Tomaž Bratovž, JB, JRE-Slovenija
  10. Badi, Umag & Philipp Dyczek, Artis, JRE-Austrija