JRE-JEUNES RESTAURATEURS PROSLAVIO 50 GODINA KULINARSKE IZVRSNOSTI KONGRESOM U PARIZU

Međunarodno udruženje restorana JRE-Jeunes Restaurateurs, slavi svoj zlatni jubilej, obilježavajući 50 godina posvećenosti finoj kuhinji i gastronomskim inovacijama.

Dana 7. i 8. travnja 2024. u Parizu, Francuska, JRE 50 Years Congress bio je nezaboravan događaj. Ovaj događaj okupio je preko 500 sudionika, uključujući 400 JRE kuhara i sommeliera, s preko 180 Michelinovih zvjezdica, koji su predstavljali 16 zemalja. Događaj su svojim prisustvom uveličali i međunarodni partneri, mediji, izlagači te predstavnici najznačajnijih kompanija u svijetu gastronomije. Na kongresu u Parizu sudjelovala je i naša JRE-Hrvatska udruga sa svojim članovima: Lemongarden, Konoba Pelegrini, Konoba Boba, Foša, Navis i Dubravkin put.

Drugi dan kongresa okupio je partnere država na market placeu gdje je Hrvatska imala svoju sekciju. Hrvatski partneri koji su sudjelovali na kongresu su: Old pilots, vinarija Coronica, Karlić tartufi, Taman chocolates te braća Chiavalon!

Hrvatska je predstavila svoje partnere i hrvatske proizvode te se prezentirala više od 500 posjetitelja JRE restorana iz cijeloga svijeta.

Hrvatska turistička zajednica dio je ovog projekta koja je sufinancirala naše JRE članove!

Gwendal Poullennec, međunarodni direktor Michelin Guide je rekao: “Nisam želio propustiti 50. rođendan starog prijatelja, JRE-Jeunes Restaurateurs.”

Osvrćući se na pet desetljeća “Never-ending Passion” u Parizu, gradu u kojem je osnovan JRE, sudionici su slavili bogatu europsku gastronomiju dok su prihvaćali inovacije, tradiciju i kulturnu raznolikost. Kongres je omogućio sudionicima platformu za razmjenu iskustava i sudjelovanje u raspravama usredotočenim na budućnost vrhunske kuhinje, održivi rast poslovanja i utjecaj globalne digitalizacije.