Velika jednodnevna degustacija Orange Wine Festivala @Vinitaly

Više od 85 vinara iz 11 zemalja će u ponedjeljak, 15. travnja, na walkaround degustaciji Orange Wine Festivala @Vinitaly u Sala Argento (Palaexpo, A2) predstaviti otprilike 300 vina, proizvedenih u bliskom dodiru s prirodom i s malo intervencija vinara. Degustacija će biti iznimna prilika za upoznavanje s vinima iz malih podruma, koji su utemeljeni u tradiciji svojih krajeva i proizvode vino od lokalnih sorti vinove loze.

U Veroni će vinari iz Italije, Gruzije, Slovenije, Austrije, Hrvatske, Češke, Slovačke, Bugarske, Grčke, Španjolske i Francuske.

Velika jednodnevna degustacija Orange Wine Festivala @Vinitaly ponudit će širok izbor prirodno proizvedenih bijelih vina s produženom maceracijom iz mnogih lokalnih sorti vinove loze. Na Vinitaly dolazi jaka postava od čak 26 vinara iz domovine vina Gruzije, koji će predstaviti jantarna vina, proizvedena u glinenim amforama od drevnih sorti rkatsiteli, kisi, mtsvane, tsolikouri i drugih. Vrhunski vinari iz Slovenije će ponuditi širok izbor vina, uključujući i rebulu i istarsku malvaziju, srednju Europu predstavljaju proizvođači iz Austrije, Češke i Slovačke, vina iz Grčke su rijetkost na međunarodnim degustacijama, kao i vina iz malih podruma iz najvećih vinskih zemalja.

Interes za prirodno proizvedena vina raste. S jedne strane, zajednica proizvođača se povećava, jer uveliko priznati pioniri takvog uzgoja dobivaju sve više mladih i entuzijastičnih sljedbenika.

S druge strane, zajednica ljubitelja prirodno proizvedenih vina se širi. To je dobar signal za Zemlju, jer je prirodni uzgoj s poštovanjem prema održivim načelima blagotvoran za njezino preživljavanje, posebno za dobrobit i zdrav život sadašnjih generacija, kao i onih koje dolaze. Vina proizvedena u bliskom dodiru s prirodom dobivaju novi zamah i svakodnevno privlače nove naklonjene ljubitelje, time sve više ulazeći u glavni tok budućnosti vinskog svijeta.

Ne propustite uzbudljivu priliku za uvid u budućnost vinskog svijeta. Posjetite Orange Wine Festival @Vinitaly 15. travnja od 11:00 do 18:00 sati!

Dobrodošli!

FB IG OrangeWineFestival info@orangewinefestival.si www.orangewinefestival.si