Treći vikend u travnju rezerviran je za Weekend Food Festival

Weekend Food Festival okuplja najbolje iz regije i spaja zabavu, okuse i umjetnost gastronomije

Uzbudljivi i neodoljivi okusi te avantura putovanja kroz svijet gourmet čuda u najširem smislu ono je što donosi najveći gastronomski regionalni spektakl – treći Weekend Food Festival! Stara rovinjska Tvornica duhana postat će od 19. do 21. travnja centar događanja i mjesto okupljanja svih zaljubljenika u gastronomiju, neovisno o tome je li im hrana i piće poziv, posao ili strast. Ovogodišnje izdanje Weekend Food Festivala donosi putovanje kroz okuse i mirise lokalnih delicija Istre koje će voditi gastronomski virtuoz Jeffrey Vella, korporativni kulinarski direktor Maistre čiji specijaliteti već godinama očaravaju nepca u restoranu Cap Aureo smještenom u rovinjskom hotelu Grand Park. Ali priča se ne zaustavlja samo na granicama Istre, nego na njima tek počinje!

Festival koji će biti domaćin najprestižnijim gastro i eno imenima regije otkrit će tajne brojnih uspješnih priča među kojima je i ona jednog od najistaknutijih regionalnih poslovnih lidera, legendarnog vlasnika makedonske vinarije Tikveš, Svetozara Janevskog.

O svom gastronomskom putu u Rovinju govorit će i Matija Bogdan, executive chef Aminess grupacije, i Ante Udovičić, vrhunski chef i poznato TV lice. Zašto ignoriramo važnost dobrih tradicionalnih restorana tema je o kojoj će diskutirati David Skoko – Ribarev sin, Vesna Miletić iz legendarnog restorana Tač te jedan od najcjenjenijih hrvatskih chefova Hrvoje Zirojević, dok će Šime Gligora, direktor Sirane Gligora iz Kolana, pričati o tome može li lokalna kuhinja postati turistička atrakcija i kako kvalitetno pozicionirati autohtone, lokalne proizvode zajedno s ostalim sudionicima panela “Lokalna kuhinja kao turistička atrakcija”.

Iz Ljubljane u staru Tvornicu duhana stiže Jorg Zupan, slovenski chef koji je prošle godine zatvorio restoran s Michelinovom zvjezdicom i otvorio novi AFTR bistro koji je pravo osvježenje na slovenskoj kulinarskoj sceni. Jorg Zupan će na panelu, u razgovoru s Gašperom Puhanom, potpredsjednikom europskog JRE udruženja i Gregom Repovžem, vlasnikom Repovža, otkriti tajnu slovenske kulinarske scene. Osim slovenske, Weekend Food Festival dotaknut će se i recepta uspješnosti beogradske gastronomske scene o kojemu će govoriti Goran Kovačević, Atoll Hotel Management, Dimitrije Acevski, izvršni kuhar u grupaciji Karisma Hotels & Resorts, Aleksandar Vasiljević, generalni manager Hilton Hotela i Saša Pejić, CEO BQ Restaurant Group kojoj pripada i popularni Lafayette.

Iz Srbije stiže i Nevena Veselinović, nutricionistica i osnivačica jedinstvenog Veganluk održivog koncepta života i prehrane te pionir u populariziranju cjelovite biljne prehrane. Dodatnu zanimljivost o ovoj stručnjakinji za plant based prehranu otkriva i citat na njezinoj web stranici: “Izgovorite riječ Veganluk, ako se nađete u situaciji, na polufinalu teniskog turnira Wimbledon i vidjet ćete koliko će se ljudi okrenuti prema vama i osmjehnuti….”. Zašto? Otkrijte u Rovinju.

Weekend Food Festival širi se i dalje!

Zamislite kako je biti Nijemac u Turskoj. To je priča koju najbolje poznaje Maximilian J.W. Thomae, utemeljitelj moderne turske kuhinje. Već 25 godina gradi svoju karijeru u Turskoj, svakodnevno očaran raznolikošću turskih okusa i mirisa. Danas Maximilian nije samo jedan od najpoznatijih chefova u Turskoj, već i u svojoj rodnoj Njemačkoj, a u Rovinj stiže kako bi nam otkrio tajne turske kuhinje.

No, Weekend Food Festival ne čine samo uspješna imena domaće i regionalne gastro scene. Weekend Food Festival je putovanje kroz raznolikost hrane na Weekend Food Marketu koji će okupiti brojne ugostitelje, a posjetiteljima će biti slobodan ulaz kako bi uživali u jedinstvenoj ponudi i promociji lokalnih i internacionalnih jela. Odlične radionice, poput one Ante Pižića i Alena Bibicha koji će pripremati pravi skradinski rižoto, samo su dio kulinarskog spektakla koji se očekuje na ovogodišnjem Weekend Food Festivalu.

Domaćin i partner Weekend Food Festivala i ove godine je Maistra. Cijeli program potražite na službenim stranicama Weekend Food Festivala, a ulaznice osigurajte na www.weekendfoodfestival.com, jer one omogućuju slušanje predavanja i sudjelovanje na panelima i radionicama. Sve novosti možete pratiti i na službenim FB i IG kanalima. Vidimo se u Rovinju od 19. do 21. travnja!