Uskrsni blagdani u Opatiji bogati događanjima

Dolaskom proljeća opatijski su parkovi ponovno procvjetali, a ususret Uskrsu šarenilo parkova dodatno će ukrasiti uskrsni zečići, pisanice, maslinove grančice i druge prigodne dekoracije. Tijekom uskrsnog vikenda posjetitelji će tradicionalno moći uživati u bogatom programu.

U četvrtak, 28. ožujka, s početkom u 11:30 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, održat će se otvorenje izložbe „Upoznajmo Frankopane“, a posjetitelje očekuju i predstava za djecu „Potraga za Frankopanskim blagom“ u Centru Gervais, izvedba monodrame Ane Vilenice „Ana Katarina“ u Centru Gervais te niz radionica Udruge za oživljavanje srednjovjekovne povijesti „Ordo Sancti Viti“ koje će ispred UP Juraj Šporer demonstrirati vještine kaligrafije, mačevanja, srednjovjekovnih plesova i streličarstva.

U petak, 29. ožujka, za romantičnu atmosferu ispred hotela Milenij pobrinut će se grupa Mareta Acoustic  od 15 do 17 sati, dok će subotu obilježiti spoj glazbe i sporta. U 10 sati posjetitelji će se moći pridružiti nordijskom hodanju povijesnim stazama Opatije pod stručnim vodstvom KŠR Gorovo, a od 12 do 14 sati nastupit će klapa Baladur u prekrasnom Portiću. Glazbe neće nedostajati ni na Slatini, gdje će od 16 do 18 sati nastupiti grupa Blu:kanu. Na Uskrs će Opatiju tradicionalno ispuniti zvukovi Puhačkog orkestra Lovran promenadnim koncertom od hotela Imperial do Slatine s početkom u 12 sati, dok će od 16 do 18 sati u Portiću zapjevati klapa Opatija.

Na Uskrsni ponedjeljak, od 10 do 13 sati, mališanima će osmijeh na licima izmamiti druženje sa zekom i opatijskom damom te face painting na Slatini, kao i kreativno-animacijski program za djecu u Parku Angiolina. Za to će vrijeme oni „malo veći“ na Slatini moći uživati u izložbi oldtimera uz soundtrack glazbenog sastava Iman Acoustic Trio.

Uživanje u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima, romantične šetnje uz more, opuštanje u vrhunskim spa&wellness centrima, samo su dio prekrasne uskrsne atmosfere u Opatiji. Ususret uskrsnim blagdanima trudimo se grad obogatiti prigodnim dekoracijama i raznovrsnim programima kako bi naši gosti doživjeli posebno iskustvo, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Ovoga Uskrsa posjetite Opatiju, iskoristite sve duže proljetne dane i ispunite ih nezaboravnim doživljajima.

 

Više informacija na www.visitopatija.com.