Kvarner u ožujku predstavljen na dva sajma u Italiji

Nakon sajmova BIT u Milanu i Liberamente u Bologni, Turistička zajednica Kvarnera županiju je sredinom ožujka predstavila i na turističkim sajmovima BMT u Napulju i Tempo Libero u Vicenzi.

“Italija je jedno od naših najvažnijih tržišta, a broj dolazaka gostiju iz Italije, nakon događanja u 2020. i 2021. godini, stabilno raste. Ono što je također zanimljivo primijetiti je da se mijenja i dobna struktura talijanskih gostiju, naime sve je više pripadnika mlađih generacija koji prepoznaju i otkrivaju Kvarner. Uz to, talijansko tržište posljednjih nekoliko godina prati još jedan trend, a to je da klasični Ferragosto gotovo više ne postoji, već se talijanski gosti sve češće odlučuju na kraća putovanja i to tijekom cijele godine. Taj trend vidljiv je i na Kvarneru, primjerice u prvih šest mjeseci prošle godine gosti iz Italije ostvarili su 17% više noćenja od 2022. godine”, izjavila je direktorica Peršić Živadinov.

Oba sajma održavala su se sredinom ožujka, i to BMT (Borsa Mediterranea Del Turismo) u Napulju od 14. do 16. ožujka, dok se sajam u Vicenzi održavao od 15. do 17. ožujka.

Na sajmu u Napulju Kvarner se predstavljao na zajedničkom štandu Hrvatske turističke zajednice, uz 11 drugih izlagača iz Hrvatske, a na sajmu u Vicenzi predstavljanje je odrađeno samostalno, na posebno uređenom štandu.

Na sajmu u Napulju Hrvatska je bila i zemlja partner, što znači da je to bila prilika i za prezentaciju turističke ponude kroz bogat program događanja koji je uključivao brojne nastupe i eno i gastro degustacije. Kvarner se dodatno predstavio i kroz zanimljivu reportažu u posebnom izdanju talijanskog magazina Destinazione Benessere koji se tijekom trajanja sajma u Napulju dijelio svim posjetiteljima.