Kreće Aminess Gourmet Lab – jedinstveni projekt za buduće voditelje i stručnjake iz područja F&B-a

Aminess Hotels & Resorts šestu godinu za redom kreće s pripremama za nadolazeću turističku sezonu edukativnim projektom Aminess Gourmet Lab. Tijekom niza od 16 različitih edukativnih radionica polaznici će steći znanja od renomiranih chefova i gastronomskih stručnjaka u svim najvažnijim aspektima rada s hranom, pićem i posluživanjem gostiju. Ove edukativne radionice na početku godine idealna su prilika za usavršavanje mladih kuhara, barmena i sommeliera koji će raditi u Aminess restoranima tijekom godine i svojim radom graditi uspješan Aminess gourmet brend.

Projekt Aminess Gourmet Lab odražava interne vrijednosti grupacije i fokus poslovanja na izvrsnost gourmet segmenta ponude.

Radionice će se održati u novigradskom Aminess Maestral Hotelu i Aminess Maravea Camping Resortu u razdoblju od kraja siječnja do sredine ožujka, pod vodstvom renomiranih domaćih chefova kuhinje od kojih je svaki zadužen za određeno područje gourmet ponude.

Chef David Skoko polaznicima će prenijeti svoje tehnike i recepte za pripremu plave ribe, dok je za hladna predjela i bijelu ribu zadužen chef Hrvoje Zirojević. Jedan od najboljih mladih chefova Hrvatske Matija Bogdan će polaznike upoznati sa pripremom najzahtjevnijih jela kroz tečaj fine dininga, a za jela koja se konzumiraju u opuštenijoj atmosferi zadužen je Marko Palfi s tečajem pripreme street fooda. Jedan od najpoznatijih domaćih chefova Melkior Bašić demonstrirat će organizaciju i pripremu kvalitetnog bife stola, Robert Perić će polaznike poučiti o pripremi ukusnih rižota i tjestenina, dok delikatnu pripremu sushija predaje Saša Pribičević. Kulinarski dio zaključuju pizza majstor Davor Milić, koji će polaznike uputiti u tajne pripreme izvorne napolitanske pizze te chef Mario Mihelj s tečajem pripreme široke lepeze vegetarijanskih jela.


Kako bi polaznici u budućnosti imali zaokružen odnos s gostima, uz edukacije vrhunskih chefova pohađat će sommelierski tečaj pod vodstvom članova Hrvatskog Sommelier Kluba, dok će ih o pripremi kave educirati stručnjaci iz Francka. Cjelokupni program projekta upotpunit će proslavljena slastičarka Suzana Kvesić s tečajem pripreme slastica i Suwi Zlatić uz savjete za unapređenje prodaje.