Opatija osvojila nagradu „Kongresna destinacija s tradicijom“

Na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnom godišnjem okupljanju turističke struke održanom ovog vikenda u Rovinju, Opatija je kao „Kongresna destinacija s tradicijom“ osvojila nagradu u kategoriji poslovnog turizma.

Poslovni turizam predstavlja ključni segment opatijske turističke ponude, koji pridonosi vitalnosti destinacije tijekom cijele godine. Opatija se ističe kao iznimna kongresna destinacija s modernim hotelskim objektima, opremljenim najnovijom tehnologijom, raznolikim konferencijskim prostorima te atraktivnim i raznovrsnim incentive programima.

Turistička zajednica grada Opatija prepoznala je važnost održivog pristupa u poslovnom turizmu te potaknula primjenu mjera energetske učinkovitosti, korištenje obnovljivih izvora energije te smanjenje otpada u kongresnim prostorima i hotelima. Sve to ima za cilj smanjenje ekološkog otiska poslovnih događanja, a Opatija se istaknula među nominiranima upravo zbog svoje posvećenosti održivosti.

Nagradu je direktorici Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić svečano uručio potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

“S ponosom ističemo da tradicija kongresnog turizma u Opatiji traje od 1885. godine gotovo kao i sam opatijski turizam. Opatija je poznata kongresna destinacija, a tradicionalni skupovi koji se održavaju već više od 30 godina svjedoče o njezinoj privlačnosti i kvaliteti. Cjelogodišnje poslovanje, kojem kongresni turizam uvelike pridonosi, predstavlja ključni razvojni cilj Opatije” zaključila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.