Wine&Walk by the sea: hedonistička avantura u Novigrad privukla više od 500 šetača

Više od 500 vinoljubaca okupilo se protekle subote na petom izdanju Wine&Walka by the sea, manifestacije koja vrhunski spaja eno-gastronomsku ponudu Novigrada i rekreativnu šetnju u prirodi.

Deset kilometara duga vinska avantura krenula je u jutarnjim satima ispred veličanstvenog benediktinskog samostana u Dajli, a staza uz more s pogledom na prekrasan Novigrad, u prvom djelu vodila je brojne domaće i strane posjetitelje do Marede, Kastanije pa sve do Karpinjana.

Duž stazu, na sedam okrijepnih stanica, šetače je dočekala ponuda vrhunskih i nagrađivanih lokalnih vinara: Veralda, Moreno Ivančić, Ghira, Demark, Degrassi, Leonardo Palčić i Pervino, ali i gourmet ponuda lokalnih ugostitelja koji su se pobrinuli da svojim delicijama pruže potpuni eno-gastronomski užitak. Morske bruschette, panin s pečenom svinjetinom i kremom od tartufa, pizzete alla istriana, brodet s palentom, pljukanci salsa i meso istarskih kobasica, gljivarski kotlić i štrudel od jabuke, oduševili su sve posjetitelje, a specijalitete su pripremali Poluotok, Konoba Nino, La Taverna, Kod Marice, Half 8, Zadnja prepreka odnosno grupa entuzijasta iz Novigrada te Aminess Maestral hotel.

Ovu jedinstvenu šetnju uz more s čašom vina u ruci, uveličao je i zabavno-glazbeni program koji je dočekao šetače na raznim punktovima, a sve je oduševila kreativna likovna radionica u kojoj su se koristile boje pripremljene sa zemljom iz vinograda.

Završni dio staze nastavio se u zaleđu Novigrada prolaskom kroz predivne vinograde i maslinike natrag do samostana u Dajli gdje su šetači zaključili svoju vinsku avanturu. Na ovoj jedinstvenoj isugestivnoj lokaciji, ispred samostana koji svojom ljepotom i burnom poviješću privlači brojne posjetitelje tijekom cijele godine, održao se after party za koji su bili zaduženi Mister G DJ i glazbenik i kantautor Goran Griff koji su senzacionalnim nastupom dodatno zagrijali već sjajnuatmosferu.

„Wine&Walk by the sea manifestacija je koja odlično predstavlja eno-gastronomsku ponudu Novigrada i prirodne ljepote naše destinacije. Savršen spoji lokalnih vina, morskih i mesnih specijaliteta lokalnih restorana i šetnje uz more, maslinike i vinograde od prvog se izdanja pokazao kao dobar promotor lokalne ponude u kojoj su i u ovom izdanju uživali gosti iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Iz tog razloga svake godine ulažemo u dodatni sadržaj kako bismo uvijek iznenadili posjetitelje koji nam se rado vračaju”, izjavila je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova.

Ove uspješne vinske manifestacije dio su ponude Klastera sjeverozapadne Istre – udruženje Turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Brtonigle, Buja, Motovuna, Grožnjana, Oprtlja i turističkih kompanija Plava Laguna i Aminess Hotels & Resorts – koji raznim manifestacijama i zanimljivim sadržajem tijekom cijele godine nudi domaćim i stranim posjetiteljima motiv dolaska, i ono najvažnije, povratka u destinaciju.