Kvarner posjetilo 20-ak agenata i touroperatora iz Europe i SAD-a u sklopu postkongresne ture konferencije TOURISM 365

Nakon sudjelovanja Turističke zajednice Kvarnera na međunarodnoj konferenciji TOURISM 365 koja se od 2. do 4. listopada održavala u Termama Tuhelj, za predstavnike najvećih turističkih agencija iz SAD-a i zapadne Europe organizirano je i posebno studijsko putovanje u sklopu kojeg je više od 20 agenata posjetilo i boravilo na Kvarneru.

Turistička zajednica Kvarnera je tijekom konferencije održala prezentaciju regije te sudjelovala na poslovnoj B2B radionici tijekom koje je održan niz sastanaka s agentima i buyerima. Na radionici su sudjelovali i brojni predstavnici turističkog gospodarstva s područja Kvarnera, koji su također održali sastanke i susrete s agentima. TOURISM 365 je kao konferencija, nakon sedam godina održavanja, izrasla u jedno od najznačajnijih godišnjih okupljanja turističkih profesionalaca u Hrvatskoj. Ove godine veliki naglasak stavljen je na B2B radionicu, na kojoj se održalo preko 500 sastanaka za 70 izaslanika iz 19 država.

“Sudjelovanje na konferencijama i poslovnim radionicama važan je dio naših aktivnosti, posebice kada se radi o direktnom kontaktu s agentima i promocijom Kvarnera kao cjelogodišnje destinacije, s posebnim naglaskom na popunjavanje pred i posezone. Ove godine uz prezentaciju i sudjelovanje na poslovnoj radionici dobili smo priliku i ugostiti te iste agente s kojima smo održali sastanke, što je zapravo izvrsno jer smo im na taj način iz prve ruke pokazali sve što regija nudi. Treba naglasiti kako je na poslovnoj radionici sudjelovao i veliki broj agencija ali i hotelskih kuća s Kvarnera poput Valamara, Hiltona, LRH, Aminessa, Amadrie i Falkensteinera, što govori o kalibru agenata iz SAD-a i Europe koji su prisustvovali na konferenciji”, ističe direktorica Irena Peršić Živadinov.

Predstavnici turoperatora, putničkih agencija i savjetnika za putovanje iz SAD-a i Europe na Kvarneru su boravili dva dana te su posjetili Rijeku i Opatiju, a nakon toga program putovanja vodi ih dalje u Istru, Zagorje i Zagreb. Studijsko putovanje Turistička zajednica Kvarnera organizirala je u suradnji s turističkim zajednicama grada Opatije i grada Rijeke, te uz potporu hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.