PINK LIFE I ZAGREBAČKI HOTEL ESPLANADE – zajedno u ružičastoj borbi

Udruga PINK life i zagrebački hotel Esplanade sinoć su treću godinu zaredom povodom globalne inicijative Mjeseca ružičaste vrpce u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru okupili brojne uzvanike iz javnog života grada da bi zajednički potaknuli i osvijestili žene o važnosti redovitih pregleda dojki, najavili akcije udruge i hotela tijekom listopada te tim povodom još jednom simbolično obojili pročelje hotela Esplanade u ružičasto.

Udruga je s predstavnicima Sabora i Grada Zagreba ovom prigodom istaknula statističke podatke i važnost ove inicijative te najavila brojne hvalevrijedne akcije, među kojima je i Esplanadin prigodni ružičasti popodnevni čaj, čiji se dio prihoda donira udruzi PINK life.

 

Zagrebački hotel Esplanade već tradicionalno u suradnji s neprofitnom udrugom PINK life obilježava globalnu inicijativu Mjesec ružičaste vrpce, i to s pričom koja ima donatorski karakter, a sve je započelo prije tri godine, kada se po uzoru na milansku Scalu, most u Budimpešti i osvjetljavanje Eiffelova tornja osvijetlilo i pročelje Esplanade. Ovim činom kultni zagrebački hotel dao je podršku borbi protiv raka dojke koja počinje osvještavanjem, razgovorom o toj temi bez srama, poticanjem na samopreglede i odlaske na javnozdravstvene akcije mamografskih pregleda.

Trend smanjenja stope smrtnosti zasigurno se može pripisati upravo ovom osvještavanju kojemu pridonose i mediji, no zabrinjava činjenica da je prema statistikama HZJZ-a sve više mlađih oboljelih žena. Upravo to je razlog da se i dalje organiziraju akcije te da se govori o prevenciji i promjeni stila života kao jednom od glavnih načina prevencije.

Na ovom događanju, tijekom kojeg su najavljene sve aktivnosti koje u listopadu provode udruga PINK life i hotel Esplanade, prisutne su bile i mnoge osobe iz javnog života: Ella Dvornik, Leonarda Lončar,  Judita Franković, Hana Hadžiavdagić Tabaković, Tihana Harapin Zelepugin, Ivana Delač, Ivana Petković Čevra, Đurđica Vorkapić, Kristina Burija, Snježana Schillinger, Mirna Maras Batinić, ali brojni liječnici te poduzetnici: Damir Vanđelić, dr. Vagić, Vesna Škare Ožbolt, dr. Trpimir Goluža, dr. Pavo Kostopeč, Andrea Šupe Parun, Ana Kurjakte mnogi drugi. Sve u namjeri da se priključe plemenitom cilju i pošalju snažnu humanitarnu poruku.

 Osmu godinu zaredom Udruga se sastaje početkom listopada i po uzoru na svjetske gradove daje podršku u borbi protiv raka dojke. Treću godinu osvjetljavamo Esplanadu te smo ponosni da je sve više ljudi prisutno s nama. Zajedno rastemo i jačamo svijest o važnosti preventivnih pregleda. Zahvaljujem svim pokroviteljima i Upravi hotela Esplanade na podršci.“, rekla je Nives Moric, predsjednica Udruge Pink life.