Tehnologija i umjetnost ujedinjene: više od 12000 posjetitelja do sada pogledalo izložbu s potpisom umjetne inteligencije

Izložba pod nazivom „Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation”, koju potpisuje umjetna inteligencija, ostvarila je izniman uspjeh. Nakon što je privukla više od 12000 posjetitelja u hotelu Zonar Zagreb i na Weekend Media Festivalu u Rovinju, sada je dostupna u BIRD inkubatoru u Zagrebu. Ova nevjerojatna izložba, jedna od prvih ovakvih u svijetu, privukla je pažnju brojnih posjetitelja iz Hrvatske i regije te je postala prava atrakcija koja je otvorila nove horizonte razumijevanja umjetne inteligencije i njenih kreativnih mogućnosti.

Ovaj projekt koji otvara nove dimenzije u razumijevanju kreativnih mogućnosti AI-ja, dobio je pozive za gostovanja u različitim gradovima i inicijativama. Kroz izložbu je predstavljen i hrvatski digitalni umjetnik Siniša Koprivnjak, o kojem će se zasigurno još slušati na globalnoj sceni. Na izložbi u BIRD inkubatoru na adresi Franje Petračića 4, moći će se vidjeti selektirani dijelovi ove revolucionarne izložbe. Osim što omogućava publici da se upozna s umjetničkim dometima umjetne inteligencije, izložba podržava i donatorsku aukciju. Sva prikupljena sredstva namijenjena su unapređenju matematičkih gimnazija u Zagrebu, podupirući time mlade talente u tehnološkom sektoru.

„Izložba je otvorila novi prostor za diskusiju i razumijevanje umjetne inteligencije, kako u umjetničkom tako i u širem kontekstu. Intenzivno radimo na organizaciji novih postavki ove tehnološko-edukativne izložbe s partnerima u Hrvatskoj i svijetu, čime se otvaraju i dodatne prilike i za nove sponzore da se uključe” komentirao je Aco Momčilović, organizator i suosnivač Global AI Ethics Institute.

Izložbu je sponzorski podržao vodeći domaći maloprodajni lanac: „Rado smo podržali ovo događanje s obzirom na to da je Konzum jedan od predvodnika unutar Fortenova grupe kad su u pitanju napredna analitika i umjetna inteligencija. Suradnja ide u oba smjera pa smo Acu ugostili kao govornika na našoj godišnjoj konferenciji Insight Day gdje je s nama podijelio svoja razmišljanja o AI-ju“, istaknula je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga u Konzumu.

Osim što su već prikupljene donacije u iznosu od nekoliko tisuća eura, ovaj jedinstveni projekt nastavlja fascinirati javnost i medije, pružajući novo iskustvo u suživotu umjetnosti i tehnologije. Tako će posjetitelji u BIRD inkubatoru moći sudjelovati u dodatnim aktivnostima, uključujući predavanja i okrugle stolove o umjetnoj inteligenciji.

23.09.2023., Rovinj – Weekend Media Festival 2023. Panel – Ai Era: Inoviraj, Iplementiraj, Dominiraj. Hajdi Cenac, Aco Momcilovic, Drazen Orescanin, Drazen Tomic.