Ana Morgan predstavlja novi koncept koji savršeno sljubljuje tradiciju i modernost

Već je dobro poznato da Restaurant & Villa Morgan nudi poseban doživljaj odmora. Ovo je jedno od onih mjesta u kojemu je gotovo nemoguće doživjeti sve njegove ljepote u samo jednom danu jer se svrstava u sam vrh turističke ponude posvećene Istri. Smještena u Brtonigli, mjestu koje odiše sa bogatom kulturom i Istarskom tradicijom, restoran Morgan okružen je vinogradima i brežuljcima. Moderno uređena, prostrana terasa, infinity pooli pogled na istarske vinograde dolaze do izražaja u svim godišnjim dobima. Ovo svakako dokazuje činjenica da su stolovi ovog restorana gotovo su uvijek puni. Atmosfera je upravo onakva kakvu i očekujemo – opuštajuća, vesela i obiteljska.

Osim vrhunskog restorana koji je svima već dobro poznat, gosti mogu uživati i u prekrasnom smještaju Ville Morgan koja nudi pet moderno dizajniranih spavaćih soba te jedan prostrani apartman s dvije spavaće sobe i dnevnim boravkom.

U svakoj se prostoriji primjećuje specifični Morgan signature, s posebnom pažnjom i prema najmnajim detaljima. Svaka soba ima svoju priču koja se prenosi kroz suvremenu estetiku i udobnost prostora, osiguravajući idealan odmor i uživanje. Opuštajući trenuci uz infinity poolkoji pruža čaroban pogled na istarsku prirodu dodatno obogaćuju elegantnu atmosferu ove predivne vile. „Jako sam zadovoljna što smo dugogodišnjim, ali i novim gostima, upotpunili vrhunsku gastro priču sa smještajem na ovakvoj lokaciji. Poznato je da se oko Morgan gastronomije vodi posebna briga, ali nam je učinjeni iskorak prema Villi Morgan omogućio da se posjetitelji još više povežu sa svim čarima istarske tradicije koju nudi Restaurant & Villa Morgan“ ponosno je zaključila Ana Morgan.

Morgan tim ove je jeseni predstavilo novi jelovnik koji oduševljava posjetitelje diljem Europe. Dašak tradicije nikada ne napušta meni, ali svaki pomno odabrani novitet dodatno obogaćuje vrhunsku gastronomsku ponudu.

Morgan podiže ljestvicu cjelovite istarske gastronomije već više od dva desetljeća. Restoran uspješno kombinira rustikalne elemente istarskog interijera s ukusnim i lijepo prezentiranim jelima, te vrhunskim vinima. Zbog ovih iznimnih kvaliteta, Ana Morgan osvojila je Gault&Millau trofej za Chefa nove tradicionalne kuhinje 2022. Već dugi niz godina Morgan ponosno nosi Michelin preporuku, a svoju je kvalitetu potvrdio i 2023. godine, sa dodijeljenom novom preporukom. Ljubav prema gastronomiji obitelji Morgan već godinama iznenađuje vjernu klijentelu koja se iz godine u godinu vraća kako bi uživali u tradicionalnim istarskim receptima koji se prenose kroz niz generacija.

Mesni specijaliteti zaštitini su znak ovog restorana. Iako se u jelovnik redovito uvode inovacije, fuži s pijetlom je njihovo najstarije jelo čiji recept nije bio mijenjan već 25 godina, a i dan danas stoji kao jedno od najomiljenijih gostaima. Zaintrigirala nas je i patka u umaku reduciranog terana s dodatkom koromača sa dekoracijom sušene naranče. Za razliku od fuži s pijetlom, ovo je jelo relativno novo, ali su posjetitelji izrazili vrlo pozitivne reakcije. Vino koje se preporuča za sljubljivanje je crni pinot.Uz domaće krestine punjene mesom od pijetla u umaku od pijetla, sa dodatkom kreme od mrkve i ukrasnom mrežicom od kurkume, restoran Morgan preporučiti će vam odležanu malvaziju. Janjeći kotleti poliveni vinom sa kremom i pireom od graška također nadilaze sva očekivanja. Umak se radi od soka od janjetine, vina i temeljca. Sve je prirodno, jednostavno i autentično. Restoran svojim gostima nudi jela isključivo prirpemljena sa sezonskim namirnicama, a svi začini i povrće se uzimaju iz vrta. Preporučano vino za sljubljivanje je merlot. Za desert, valja istaknuti kolač od bavarske kreme sa mousseomod kave.