Poznat jelovnik za Spinnaker Gourmet Stage: Stiven Vunić pripremit će tunu na četiri različita načina

Spinnaker Gourmet Stage je serija tematskih gourmet večera u Valamarovom restoranu Spinnaker, smještenom u starogradskoj jezgri Poreča, u sklopu Valamar Riviera Hotela na porečkoj rivi
Tartar, confit, džem i musaka samo su neki od načina na koje će kvalitetna jadranska tuna biti pripremljena na najnovijem i

zdanju u seriji večera pod nazivom Spinnaker Gourmet Stage, ovaj put u suradnji s Tunalicious Street Food Festivalom, popularnom gastro manifestacijom posvećenoj jadranskoj tuni.

Spinnaker Gourmet Stage održat će se za nešto više od tjedan dana u porečkom restoranu Spinnaker, u četvrtak, 7. rujna s početkom u 19:30 sati. Spinnakerov chef Goran Hrastovčak tom će prilikom prepustiti kuhinju Stivenu Vuniću, chefu i vlasniku konobe Zijavica u Mošćeničkoj Dragi. Vunićevo poznavanje morskih namirnica doći će do izražaja kroz pomno osmišljena jela čija će glavna okosnica biti jadranska tuna. Sve će pratiti vrhunska vina i ulja obitelji Ipša.

Večeru će otvoriti tuna tartar s hrenom, dimljenim sirom, vlascem i češnjakom, uz koju će se poslužiti stopostotna Ipšina istarska malvazija, macerirana na vlastitim kvascima i odležavana u drvenim bačvama. Uslijedit će confitirana tuna uz kombinaciju mediteranskih aroma rajčice, bosiljka i luka uz što će se savršeno uklopiti Pinot Gris 2020, intenzivnog, finog i sortnog mirisa. Treći slijed na jelovniku je potpuno drugačije pripremljena tuna – kao džem s paprikom i paljenim kukuruzom. Ova posebna interpretacija tune bit će popraćena i posebnim vinom jer će se za ovu priliku  iz arhive izvaditi magnum Malvazije 2016, vino koje je 2020. godine u vodiču Vinibuoni d’Italia osvojilo naviše priznanje, tj. „Coronu“ i od strane stručnog žirija i od strane novinara i ugostitelja. Od tune će Vunić pripremiti i musaku, a vino koje će zaokružiti „slani dio“ jelovnika je Santa Elena 2020 – kupaža merlota i refoška.

Za kraj, desert će biti pripremljen u režiji Vunićeve supruge Tee koja će kombinacijom breskve i badema pripremiti slatki vrhunac večere koji će se savršeno sljubiti uz Ipšin passito 1210, desertno vino napravljeno od suhih bobica istarske malvazije.

Vunićeva jela izvrsno će nadopuniti birana ulja iz Ipšine proizvodnje. U ponudi će biti Leccino, Istarska bjelica i kupaža Selekcija, a Spinnakerovo osoblje će svakom gostu preporučiti koji tanjur nadograditi s kojim od ovih vrhunskih ulja.

Cijena ovog gastro tuna putovanja je 110 eura po osobi što uključuje uparivanje s vinima. Gosti svoje mjesto mogu rezervirati pozivom na broj +385 99 483 9560 ili na email spinnaker@valamar.com. Više informacija o Spinnaker Gourmet Stage večeri, ali i o ostalim programima u sklopu Tunalicious Street Food Festivala koji se u Poreču održava od 1. do 10. rujna dostupno je na www.tunaliciousporec.com i službenoj Facebook stranici događanja.