Novi hotel i Premium Living Apartments by Falkensteiner u Salóu

Falkensteiner Park Resort Lake Garda gradi se u suradnji s Matteo Thun & Partners i Joaom Nunesom iz PROAP-a. Ukupna investicija iznosi 140 milijuna eura

Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) nastavlja širenje u Italiji i predstavlja projektne planove za novi Falkensteiner Park Resort Lake Garda u Salòu. Za arhitektonski koncept i dizajn interijera zaslužan je arhitekt Matteo Thun. Inovativni projekt na obali jezera Garda, uklopljen u botanički park, koji je dizajnirao krajobrazni arhitekt Joao Nunes iz PROAP-a, uključuje hotel s 5 zvjezdica, koji će biti dio Falkensteiner Premium kolekcije, kao i 170 Premium Living apartmana. Otvaranje će se odvijati u dvije faze počevši od 2025., a ukupna investicija iznosi 140 milijuna eura.

Falkensteiner Park Resort Lake Garda prvi je put predstavljen u Milanu, a predstavljanju su nazočili Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a, Erich Falkensteiner, predsjednik Nadzornog odbora FMTG-a, kao i Matteo Thun, osnivač Matteo Thun and Partners i krajobrazni arhitekt Joao Nunes iz PROAP-a.

Saló kao destinacija

Novi Falkensteiner Park Resort Lake Garda gradi se na mjestu nekadašnje tvornice mineralne vode, u slikovitom gradiću Saló (Lombardija, Italija), samo nekoliko koraka od obale jezera Garda. Gradić na jugozapadnoj obali jezera karakterizira mediteranska vegetacija i blaga klima, što ga čini idealnim odredištem u svako doba godine. Također je vrlo dobro prometno povezan preko Milana, Verone i Venecije, kako vlakom tako i avionom.

“Dugo smo tražili lokaciju koja zadovoljava naše visoke standarde i više smo nego zadovoljni što smo pronašli savršeno mjesto u Salòu”, kaže Erich Falkensteiner.

Realizacija projekta planirana je u dvije faze. U prvoj fazi, koja će biti dovršena 2025., izgradit će se hotel i 96 premium apartmana. Preostala 74 apartmana bit će izgrađena u drugoj fazi do 2027. Ukupna investicija iznosi 140 milijuna eura, što je snažan pokazatelj ambicioznih planova širenja turističke grupe u Italiji. FMTG o financiranju projekta savjetuje tvrtka Cap Advisory iz Milana. Osim FMTG-a, u projekt su kao suinvestitori uključeni i obitelj Kerbel iz Bavarske te grupa Roberta Königa iz Beča.

Ambiciozni projekt predstavlja veliku investiciju od ukupno 140 milijuna eura na talijanskom tržištu, s ciljem obogaćivanja područja Salóa vrhunskim rješenjem u skladu s filozofijom južnotirolskog brenda. Cilj je pratiti trendove vrhunskim, održivim rješenjima koja su savršeno integrirana u spomenuto područje.

“Našim najnovijim projektom stvaramo vrhunski proizvod koji ne samo da će se savršeno uklopiti u regiju i dati joj dodatnu vrijednost, već će također biti izuzetno atraktivna destinacija za naša glavna tržišta – Italiju, Njemačku, Švicarsku i Austriju”, rekao je Otmar Michaeler.

Falkensteiner Park Hotel Lake Garda

Hotel “za sve” s 97 soba i apartmana prikladan je za obitelji, parove i grupe prijatelja te je savršeno mjesto za opuštajući i zabavni odmor. Opsežni sportski sadržaji i kreativan kulinarski koncept zaokružuju Falkensteiner premium ponudu. U ljetnoj sezoni hotel stavlja poseban fokus na obiteljsku zabavu, uključujući Falky Land. U proljeće i jesen aktivnosti kao što su biciklizam, planinarenje, izleti brodom ili degustacije vina privlače goste u regiju. Zimi se koncept hotela s vlastitim Acquapura SPA u potpunosti fokusira na usporavanje i wellness te gostima nudi odmor od svakodnevnog života.

Premium Living Apartments u Falkensteiner Park Resortu na jezeru Garda

170 Premium Living apartmana, koji će se prostirati u 11 zgrada, odlikuju se bezvremenskim dizajnom i prirodnom elegancijom. Vrhunska usluga omogućit će vlasnicima da uživaju u svim pogodnostima resorta unatoč maksimalnoj privatnosti. Projekt će se razvijati u dvije faze. Prvih 96 apartmana otvorit će se 2025., a dovršetak preostalih planiran je za 2027.

Oaza zelenila

Zahvaljujući krajobraznom arhitektu Joau Nunesu, botanički vrt, u koji su uklopljeni hotel i apartmani, odražava bujnu biljnu biološku raznolikost regije i jezera. Autohtono drveće i biljke stvaraju zelenu oazu u kojoj zvukovi prirode čine skladnu simbiozu s jezerom. Element vode igra glavnu ulogu u hotelu – brojni bazeni i umirujući zvuk vode na svakom koraku stvaraju pozadinu koja usporava.

“Ovim projektom pokušali smo stvoriti atmosferu koja odražava jedinstvenost lokacije i regije. Lijep je zadatak i velika odgovornost stvoriti svjesnu simbiozu između arhitekture i prirode. Ovako dizajniramo izvanredno mjesto gdje svaki kvadratni metar odražava koncept botaničkog vrta”, rekao je João Nunes.

Koliko je svjesno i promišljeno osmišljen cjelokupni koncept novog Falkensteiner Park Resorta Lake Garda pokazuje i LEED pred certifikacija (Leadership in Energy and Environmental Design) za ekološku gradnju, koja je potvrđena i prije početka radova.

“Svjesna arhitektura maksimizira dobrobiti za društvo dok minimalizira utjecaj na okoliš. Na obalama jezera Garda novi resort će svjesno kombinirati ljudska iskustva  oporavljanja s ljekovitim svojstvima prirode. Zauzimamo odgovoran pristup gradnji i dizajnu koji spaja umijeće, tradiciju, baštinu s arhitektonskim inovacijama”, rekao je Matteo Thun.

“Novi projekt u Salòu vješto utjelovljuje našu viziju – stvoriti avangardni hotel u kojem je moguće visokokvalitetno iskustvo odmora u skladu s prirodom. Posebno je suradnja s prvoklasnim partnerima, poput Mattea Thuna, ključna za postizanje ovog cilja i učvršćivanje našeg položaja na tržištu. Zajedno ponovno stvaramo proizvod koji je savršeno uklopljen u regiju i zadovoljava najsuvremenije potrebe putovanja”.  kaže Otmar Michaeler.

“Matteo Thun savršen je interpret našeg viđenja gostoljubivosti i budućnosti turizma. S Falkensteiner Park Resortom Lake Garda, arhitektonski studio nastavlja posao koji je već započeo s interijerom Falkensteiner Hotela & Spa s 5 zvjezdica Jesolo i Premium Living Apartments kao i Falkensteiner Residences Edelweiss u Austriji i Falkensteiner Hotela Kronplatz s 5 zvjezdica u Trentinu Alto-Adigeu,” dodaje Erich Falkensteiner.