Falkensteiner otvorio ekskluzivne Luxury Villas Punta Skala

Premium oaza hedonizma i high-end usluga – ponuda Falkensteiner Resorta Punta Skala bogatija je za jedinstvene vile koje ispunjavaju visoke zahtjeve, a arhitektonski su impresivan projekt u skladu s najnovijim trendovima

”Glavna inspiracija bila nam je maksimalno iskoristiti zapanjujuće prirodno okruženje unutar kojeg se vile nalaze. Htjeli smo odati počast jedinstvenoj dalmatinskoj topologiji i Jadranskom moru”, riječi su arhitekta Stephana Varyja iz Labvert Architecture & Design iz Beča koji potpisuje arhitektonsko rješenje Luxury Villas Punta Skala, dok je za unutarnje uređenje zaslužan tim Bea Interiors Design.

Impresivna, elegantna zdanja, savršeno uklopljena u okoliš – svaka od pet novotvorenih vila u jedinstvenom Falkensteiner Resortu Punta Skala nedaleko od Zadra s pogledom na očaravajući zadarski arhipelag može primiti do 7 osoba, prostire se na 200 m2, ima privatni mediteranski vrt i grijani bazen od 40 m2. Moderan dizajn inspiriran je Mediteranom, a korištene su nenametljive harmonije boja i visokokvalitetni materijali. U skladu s mediteranskom prirodom, vile tvore organsku strukturu između unutarnjeg i vanjskog prostora. Kao poseban naglasak, pergole ne nude samo ugodan hlad već i prekrasan pogled na more.

”Prilikom projektiranja nastojali smo stvoriti ugodan i zaštićen interijer s glatkim prijelazima između unutarnjih i vanjskih životnih prostora. Središnji element dizajna su dvokatni stupovi postavljeni ispred vila koji drže balkon i istaknuti krov pergole kako bi pružili potrebnu hladovinu. Ovi stupovi daju jedan ritam koji također povezuje pet vila u skladnu cjelinu sličnu arkadnoj strukturi”, dodaje Stephan.

Svaka vila okružena je zidovima od prirodnog kamena. Fasada prema ulici dizajnirana je tako da odaje osjećaj privatnosti i sigurnosti, s tek ponekim prozorčićem, dok vrtno pročelje ima velike staklene otvore od poda do stropa i neometani pogled na zadarski arhipelag.

”Bilo nam je važno stvoriti harmoničnu, mirnu atmosferu kao idealan ambijent u kojem ćete svoj odmor zaista iskoristiti. Željeli smo da se vile uklope u svoje prirodno stanište jer je povezivanje s prirodom toliko važno da se duša opusti. Htjeli smo tome odati počast. Pogled na more zato zauzima središnje mjesto”, kaže arhitekt.

Vile nude maksimalnu privatnost s jedne i sve pogodnosti koje nudi resort Punta Skala s druge strane. Goste će na dolasku dočekati pjenušac, na raspolaganju su im usluge dadilje, čuvanje pasa i privatni trener, najam automobila, broda ili sportske opreme, personalizirani izleti, organizirani transferi ili pak najam limuzine. Resort je i od ranije na glasu kao jedan od najboljih odabira za premium odmor kako za obitelji, tako i za goste željne aktivnih iskustava ili opuštajućeg odmora. Za dodatnu dimenziju doživljaja tu je i Vila domaćin i Vila Host na dispoziciji prije i tijekom cijelog boravaka, brojne usluge poput floating bruncha, organizacije događaja uz catering te brojnih doživljaja povezanih uz ljepote i atraktivnosti resorta i zadarskog podneblja.