Matija Bogdan uz vrhunske chefove i vinare oduševio jelima u novom 7 Seas Restaurant & Baru na otoku Krku

Executive chef Aminessa Matija Bogdan predstavio je koncept visoke gastronomije u 7 Seas Restaurant & Baru u Njivicama


Početak ljeta u samom srcu Njivica obilježen je spektakularnim otvorenjem nove omiljene gastronomske lokacije na otoku Krku. Radi se o 7SeasRestaurant & Baru kompanije Aminess, mjestu inovativne visoke gastronomije za koje je zadužen renomirani executive chef Matija Bogdan. Osim vrhunskih specijaliteta chefa Bogdana, okupljene u 7 Seas Restaurant & Baru oduševili su i gourmet kreacije posebnih gostiju Hrvoja Zirojevića i Stivena Vunića, bogata vinska ponuda vinarija Matošević i Gospoja, posebno kreirani signature kokteli, visoka razina usluge te cjelokupni ambijent restorana.

7 Seas Restaurant & Bar nalazi se u Njivicama na otoku Krku, okružen morem i prekrasnom netaknutom prirodom. Novootvoreni restoran svim ljubiteljima dobre hrane pruža impresivno gourmet iskustvo, uz pažljivo osmišljen jelovnik temeljen na vrhunskim lokalnim namirnicama, koji potpisuje chef Matija Bogdan. Na meniju su se tako našlispecijaliteti kao što su jadranske kozice te consomé od rajčice i pistacija, zatim sporo pečena otočka janjetina sa “Saint Maure” sirom, krumpirom i suhim začinskim biljem te namelaka od ružmarina s karameliziranim bademom i limetom.

 

Enogastronomsko putovanje

Uz chefa Matiju Bogdana, za sjajno gourmet putovanje pobrinuli su se i gostujući chefovi Hrvoje Zirojević i Stiven Vunić, koji su gostima pripremili hladni čaj od kamenice i gina te brancina s mladim kupusom i Berrue Blanc umakom.Ukusna jela trojice chefova bila su popraćena pomno biranim vinima i pjenušcima iz vinarija Matošević i Gospoja te signature koktelima koje je pripremio poznati hrvatski barmen Filip Pleteš.

“Koncept visoke gastronomije 7 Seas inspiriran je raznovrsnošću namirnica, ali i destinacijama na Jadranu. Svima koji dođu u restoran pružamo pravo enogastronomsko putovanje koje kreće vrhunskim jelima napravljenima s najkvalitetnijim namirnicama, nastavlja se ponajboljim hrvatskim vinima, a zaokruženo je besprijekornom uslugom, jedinstvenim ambijentom te pogledom koji ostavlja bez daha”, poručio je chef Matija Bogdan na otvorenju 7 Seas Restaurant & Bara u Njivicama.

Vrhunske namirnice lokalnog porijekla

Koncept visoke gastronomije 7 Seasoznačava upotrebu kvalitetnih lokalnih sastojaka i namirnica pri kreiranju jela, vrhunsku razinu usluge te sofisticirane kulinarske tehnike Aminess gourmet tima. Broj sedam u nazivu označuje široku ponudu, raznolikost i raznovrsnost koje se nude gostima restorana, dok pojam„seas“označuje destinacije, prostranstvo i izazov putovanja kroz gourmet ponudu u restoranima. Jednako tako, „seas“ podrazumijeva kreativna i inspirativna jela chefova koja nepcima gostiju pružaju pravo gourmet putovanje.

Uz 7 Seas Restaurant & Bar u Njivicama na otoku Krku, tu je i 7 Seas Restaurant & Bar na otoku Korčuli. “Oba restorana s konceptom visoke gastronomije 7 Seas imaju svoj jedinstveni identitet, isto kao što je svaka lokacija sama po sebi posebna. Svi ljubitelji dobre hrane dobrodošli su i u Njivice, i na Korčulu”, zaključuje chef Matija Bogdan.