RetrOpatija – produženi vikend uz „tulum stoljeća“

Spektakularna RetrOpatija rasplesat će i raspjevati  desetke tisuća posjetitelja na više od 40 lokacija.

Najbolja manifestacija u Hrvatskoj koja će ponovno rasplesati, raspjevati, zabaviti i zadiviti desetke tisuća posjetitelja na zajedničkom putovanju kroz zlatna razdoblja glazbe i mode. Trodnevni spektakularni uvod u dugo, toplo i programom bogato opatijsko ljeto na više od 40 lokacija okuplja brojne glazbenike, hostese, plesače, šminkere i frizere, a cijeli grad postaje vremeplov pogonjen fantastičnom atmosferom, glazbenim nastupima sjajnih bendova i prigodnom „scenografijom“ u koju će se „prerušiti“ gradske terase, hoteli, ugostiteljski objekti, trgovine i brojni punktovi u središtu Opatije.

Od 22. do 24. lipnja Opatijom vlada nostalgični duh najzanimljivijih dekada prošlog stoljeća u kojem se miješaju lepršavi swing, razigrani rockabilly, slobodni jazz, sjetni blues, moćni rock i neobuzdani disco. Prati to i obavezni retro dress code, uz nezaobilazne klasike iz ormara naših mama, tata, nona ili nonića: voluminozne haljine i šarene košulje, trapezice i pin-up haljine, dodatno naglašene zulufima, brkovima, fudbalerkama ili minivalom.

Vrhunac zabave odigrat će se u subotu, 24. lipnja. Glavna opatijska prometnica bit će zatvorena  za sav promet od 17 sati, kada će se grad pretvoriti u veliku retro pozornicu, a posjetitelji postati aktivni sudionici otkačene zabave! Finale ovogodišnjeg festivala najveći je disco party na Ljetnoj pozornici. Uz poznate DJ-eve, starije generacije zabavljat će se kao u najboljim danima legendarnih disco klubova kao što su bili Milde Sorte, Madona, Eva, Disco 72 i brojnih drugih, a oni  mlađi će iskusiti čari nekadašnjih plesnjaka.

Organizatori poručuju da su spremni još jednom opravdati status RetrOpatije kao najveće i najbolje retro zabave na našim prostorima:

„RetrOpatija je jedan od najvećih projekata u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija koji zahtjeva mnogo truda, posvećenosti, kreativnosti, ali i entuzijazma.  Prošle je godine na Danima hrvatskog turizma proglašena najboljom turističkom manifestacijom u Hrvatskoj, a osvojila je i tradicionalnu nacionalnu nagradu Simply the Best. Da je i „better then all the rest“  potvrđuju već godinama mnogobrojni posjetitelji i gosti Opatije koji s nestrpljenjem očekuju ovo događanje, a čija očekivanja ne samo da želimo ispuniti, već i nadmašiti.  Sudeći po reakcijama na nedavno objavljeni program, vjerujemo da smo na dobrom putu. Pozivamo sve generacije da zaokruže ovaj vikend u kalendaru i pripreme se na plesanje do kasno u noć“ izjavila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija te se zahvalila Gradu Opatiji i svim gradskim tvrtkama, Festivalu Opatija, Policijskoj upravi, opatijskim vatrogascima, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Turističkoj zajednici Kvarnera, kao i sponzorima ovogodišnje RetrOpatije – Zagrebačkoj banci i Zlatarni Frederiko. Posebno je zahvalila svim hotelijerima, ugostiteljima, cijeloj turističkoj privredi koja se aktivno uključila u organizaciju, kao i Opatijkama i Opatijcima čiji je doprinos manifestaciji nemjerljiv.

 Klikom na program RetrOpatije možete izabrati svoju omiljenu retro lokaciju!

Pratite nas na društvenim mrežama Visit Opatija i RetrOpatija.

Potražite nas i na www.visitOpatija.com