U Vignju ove godine čak tri nacionalna prvenstva!

Na jugozapadu Pelješca adrenalina neće nedostajati. U Vignju ne prestaje puhati, pa je ove godine maestral donio čak tri nacionalna prvenstva u windsurfingu

Prvo natjecanje je Otvoreno prvenstvo Mađarske od 18. do 20. lipnja u disciplini IQFoil koja je i olimpijska disciplina. Organizatori prvenstva su Klub Bofor iz Vignja u suradnji s MSZA SE Mađarska. Na ovome prvenstvu očekuje se nastup brojnih olimpijaca, a najveća zvijezda je Hanna Simon u ženskoj konkurenciji.

Ovog ljeta u Vignju se održavaju i dvije discipline češkog prvenstva u organizaciji Češkog windsurferskog udruženja – Integra u disciplini slalom od 15. do 18. srpnja , a od 20. do 23. srpnja Integra Foil Course Championship memorial Adam Horky.

Od 10. do 13. kolovoza Otvoreno prvenstvo Hrvatske

I posljednje u ljetnoj sezoni natjecanja! Od 10. do 13. kolovoza Otvoreno prvenstvo Hrvatske u windsurfingu u organizaciji Udruge Peliška jedra! Očekuju se brojni natjecatelji, najpoznatiji među njima su višestruki prvak Hrvatske Enrico Marotti, te olimpijac Luka Mratović i Palma Čargo.

“Čak tri velika prvenstva u windsurfingu! Ovo je samo još jedno priznanje da je Viganj top destinacija za surfere. Ovdje su uvjeti za surfanje savršeni.” – poručuje Ante Ortolio iz Udruge Peliška jedra.

U Viganj se opet vraćaju domaće i svjetske zvijezde windsurfa

U Vignju su natjecanja u windsurfingu počela još osamdesetih godina prošlog stoljeća s regattom za kup Jugoslavije, a uz Europsko prvenstvo u Funboard klasi 1990., Svjetsko prvenstvo u windsurfing u disciplini Formula 2013., na kojem se natjecalo više od 150 najboljih svjetskih surfera, najveće je natjecanje do sada.

“Viganj obožavam! Vjetar je odličan, idealan za windsurfing. Ako se i dogodi da koji dan ne puše, ovo malo mjesto nudi razne mogućnosti, planinarenje na Sv.Iliju, vožnja brdskim biciklom je uvijek aktualna” – rekao je naš poznati surfer Luka Mratović.

Vignjani su poznati po izvrsnoj organizaciji prvenstava

Za razvoj windsurfinga u Vignju osim maestrala niz je ključnih čimbenika. Ovo malo mjesto ima oko tri kilometra duge plaže, tri windsurf škole. Tamo možete brzo naučiti windsurfati i kitesurfati, ali unajmiti opremu. Iako Viganj broji svega 240 stanovnika, gotovo su svi usmjereni na turizam i sport.