Spektakularna RetrOpatija rasplesat će i raspjevati desetke tisuća posjetitelja

Glazbeno, plesno, modno i gastronomsko istraživanje najboljih dijelova 20. stoljeća proglašeno je najboljom manifestacijom u Hrvatskoj, a prestižnu titulu ponovo će opravdati ludim trodnevnim provodom uz obilje sjajne glazbe, plesa i programa na više od 40 lokacija.

 Opatija – RetrOpatija je pred vratima! Svega nekoliko dana ostalo je do početka događanja proglašenog najboljom manifestacijom u Hrvatskoj, a koje će ponovo rasplesati, raspjevati, zabaviti i zadiviti desetke tisuća posjetitelja na zajedničkom putovanju kroz zlatna razdoblja glazbe i mode. Trodnevni spektakularni uvod u dugo, toplo i programom bogato opatijsko ljeto na više od 40 lokacija okupit će na stotine kreativaca – glazbenika, hostesa, plesača, šminkera i frizera, a cijeli grad ponovo će postati vremeplov pogonjen fantastičnom atmosferom, glazbenim nastupima sjajnih bendova i prigodnom „scenografijom“ u koju će se „prerušiti“ gradske terase, hoteli, ugostiteljski objekti, trgovine i brojni punktovi u središtu Opatije.

Od 22. do 24. lipnja Opatijom će vladati nostalgični duh najzanimljivijih dekada prošlog stoljeća u kojem će se miješati lepršavi swing, razigrani rockabilly, slobodni jazz, sjetni blues, moćni rockili neobuzdani disco. Pratit će to i obavezni retro dress code, uz nezaobilazne klasike iz ormara naših mama, tata, nona ili nonića: voluminozne haljine i šarene košulje, trapezice i pin-up haljine, dodatno naglašene zulufima, brkovima, fudbalerkama ili minivalom.

Središte zbivanja najvećeg retro partya u regiji bit će prostor ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, šetalište Slatina, gradska tržnica, Ljetna pozornica, kao i cijela glavna gradska ulica, iz koje će se zbivanja proširiti i na kultne opatijske terase, parkove i brojne druge lokacije diljem Opatije.

Klasični deserti, retro-kokteli, marelica sa šlagom i neki pomalo zaboravljeni „gastronomski hitovi“ prošlih generacija, prigodni izleti retro-brodovima, razgledavanje izložbe vintageautomobila i šetnja retro-sajmom na Slatini tek su dio atraktivne ponude pojačane nastupima  plesnih skupina, DJ-eva i bendova kao što su  Swingersi, Neno Belan & Fiumensi, Vinyl,  Šajeta & bend, Night Expres, Jed beckersi i brojni drugi. Tijekom tri dana, zainteresirani posjetitelji moći će sudjelovati i na plesnim radionicama, urediti frizuru ili brkove, a one najmlađe očekuju brojna iznenađenja i radionice u rasadniku parka Angiolina (prijave na dječje radionice na telefon  Turističko- informativnog centra Opatija:  051/ 271 310).

Uz mnoštvo sadržaja u četvrtak i petak, 22. i 23. lipnja, vrhunac zabave odigrat će se u subotu, 24. lipnja. Glavna opatijska prometnica bit će zatvorena  za sav promet od 17 sati, kada će se grad pretvoriti u veliku retro pozornicu, a posjetitelji postati aktivni sudionici otkačene zabave! Finale ovogodišnjeg festivala najveći je disco party na Ljetnoj pozornici. Uz poznate DJ-eve, starije generacije zabavljat će se kao u najboljim danima legendarnih disco klubova kao što su bili Milde Sorte, Madona, Eva, Disco 72i brojnih drugih, a oni  mlađi će iskusiti čari nekadašnjih plesnjaka.

Organizatori poručuju da su spremni još jednom opravdati status RetrOpatije kao najveće i najbolje retro zabave na našim prostorima:

„RetrOpatija je jedan od najvećih projekata u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija koji zahtjeva mnogo truda, posvećenosti, kreativnosti, ali i entuzijazma.  Prošle je godine na Danima hrvatskog turizma proglašena najboljom turističkom manifestacijom u Hrvatskoj, a osvojila je i tradicionalnu nacionalnu nagradu Simply the Best. Da je i „better then all the rest“ potvrđuju već godinama mnogobrojni posjetitelji i gosti Opatije koji s nestrpljenjem očekuju ovo događanje, a čija očekivanja ne samo da želimo ispuniti već i nadmašiti.  Sudeći po reakcijama na nedavno objavljeni program, vjerujemo da smo na dobrom putu. Pozivamo sve generacije da zaokruže ovaj vikend u kalendaru i pripreme se na plesanje do kasno u noć“ izjavila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija te se zahvalila Gradu Opatiji i svim gradskim tvrtkama, Festivalu Opatija, Policijskoj upravi, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Turističkoj zajednici Kvarnera, kao i sponzorima ovogodišnje RetrOpatije Zagrebačkoj banci i Zlatarni Frederiko. Posebno je zahvalila svim hotelijerima, ugostiteljima, cijeloj turističkoj privredi koja se aktivno uključila u organizaciju kao i Opatijkama i Opatijcima čiji je doprinos manifestaciji nemjerljiv.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Visit Opatija i RetrOpatija.

Potražite nas i na www.visitOpatija.com