Restoran Kukuriku – mjesto iskrene, autentične kuhinje modernog Kvarnera

Ne postoji osoba u Hrvatskoj koja voli dobro jesti, a da nije čula za glasoviti kastavski restoran Kukuriku. Ili ga posjetila, naravno.  Posjećuju ga svi ljubitelji autentične gastronomije kojima su lokalne, domaće i sezonske namirnice prioritet (naravno, u restoranu Kukuriku kušamo ih u modernoj interpretaciji). Ovaj restoran posjećuju i svi oni koji cijene trud i znanje vlasnika restorana Nenada Kukurina koji ideju svog restorana najbolje objašnjava jednostavnom rečenicom – „Kuhamo onakvu hranu kakvu bismo i sami željeli jesti“.

Restoran Kukuriku nalazi se u istoimenom boutique hotelu, na samom vrhu srednjovjekovnog Kastva, s lijepim pogledom na Kvarnerski zaljev.

Od početka kada je bio među prvim slow food ili fine dining restoranima, gostima je pružao ugodan ambijent i odličnu kuhinju. Nude izvrsne riblje i mesne menije, koje prate vrhunska vina na vrlo raznolikoj i bogatoj vinskoj listi.

„Sve je više gostiju koje na poseban način zanima gastronomija i koji poznaju kuhinju Hrvatske i njezinih regija. Spominjemo najčešće naš škamp od autohtonih namirnica, ali na Kvarneru imamo i druge namirnice vrhunske kvalitete. Recimo, janjetinu i sir, koji su zbog ovdašnjeg bogatstva samoniklog mediteranskog samoniklog bilja, od kadulje i ružmarina do šparoga i lovora, drukčijeg okusa nego bilo gdje drugdje. Dakako, imamo i odlična ekstra djevičanska maslinova ulja, morsku ribu, rakove, školjke, ali i divljač i riječnu ribu iz Gorskog kotara“, govori Nenad Kukurin, vlasnik restorana Kukuriku, koji namirnice za svoj restoran nabavlja od lokalnih proizvođača i ribara i od toga ne odustaje, jer kvaliteta i vrhunski okusi njegov su prioritet.

Nenad Kukurin odrastao je u ugostiteljskoj obitelji te je odrastao uz taj posao koji je kasnije odabrao i kao svoj životni poziv. Prije četvrt stoljeća, kad je istinska gastronomija u Hrvatskoj bila skoro nepoznati pojam, uzeo je kuhaču u ruke i odlučio na bolje promijeniti svijet hrvatske gastronomije. A sada, 25 godina kasnije, ubire plodove svoga rada te njegov restoran Kukuriku dobiva brojne pohvale i zaslužena gastronomska priznanja, poput 14,5 toka gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia.

Dobra vijest je da, nakon što ste u restoranu Kukuriku jeli odličnu hranu i uživali u vrhunskim vinima, ne morate ići daleko da biste se odmorili. Naime, restoran Kukuriku nalazi se u sklopu istoimenog boutique hotela koji nudi 3 vrste smještaja – luksuzne apartmane, superior i standard sobe opremljene dizajnerskim namještajem – odlične za opuštanje nakon druženja uz večeru za pamćenje.