Istria Wine&Walk još jednom očarao sve posjetitelje

Osmo izdanje Istria Wine&Walka, prvog i najvećeg vinskog eventa ovog tipa u Hrvatskoj, još je jednom oduševio sve sudionike i brojnim novostima kako u gourmet ponudi tako i na samoj stazi, priredio pravu gourmet čaroliju.

Na 10 kilometara dugom vinskom pješačkom pohod u sudionike je dočekala ponuda 9 vrhunskih i nagrađivanih istarskih vinara – Bassanesea, Kozlovića, Frankovića, Claija, Benčića, Fiore vina, Cattunara, Bastianai Veralde- te gourmet specijaliteti 9 lokalnih partnera.

Posebna pažnja ove se godine posvetila upravo cjelokupnom gourmet doživljaju i izradi jela koja su se savršeno sljubila s vinima, a koja su među ostalima pripremili ivrsni chefovi renomiranih restorana poput Priske Thuring iz Stare škole, Ane Morgan iz restorana Morgan te Floriane Ružić iz Primizie by San Rocco.

Specijalitete kao slanu torticu punjenu s tunjevinom i vlascem ili gljivama i pršutom, proljetni orzotto s aromatičnim biljem, salatu od sipa s proklijalim slanutkom, slatkim graškom, kaparima od maslačka i domaćim crnim vinskim octom na krekeru od leće, Istrian bbq pulled pork sandwich sa bbq sosom i aromatičnim biljem i mariniranim sezonskim povrćem te brojne druge, za goste su pripremali Poluotok, Villa Soši, Circolo, Sirana Radošević i Comunità degli Italiani di Villanova, uz već spomenute Staru školu, Konobu Morgan i Primizie by San Rocco.

„Drago mi je što još jednom mogu reći da je odaziv bio odličan i da je event rasprodan u nekoliko dana, jer ipak sve to radimo kako bismo potaknuli dolaske u destinaciju. Uz brojne posjetitelje iz Hrvatske imali smo 50 posto posjetitelja iz inozemstva, većinom iz Slovenije, Austrije i Njemačke, a brojni nam se rado vraćaju. Stoga, iz godine u godinu želimo im ponuditi nešto novo i na neki način iznenaditi. Iskorak koji smo napravili u odnosu na prijašnja izdanja je da smo podigli kvalitetu eventa ponudom i bojnim novostima na stazi te da smo prepolovili broj kotizacija kako bismo stvorili jedan intimniji event i pružili im jedinstveno iskustvo, a njihovi komentari potvrdili su nam da smo donijeli pravu odluku“, istaknula je Michelle Pilat, direktorica Turističke zajednice OpćineBrtonigla.

Brojni noviteti i iznenađenja učinili su ovu opuštajuću šetnju kroz labirinte vinograda još posebnijom i atraktivnijom. Od pogleda na jezerce u vinogradu koji je očarao sudionike na samom početku staze do novog punkta kod vidikovca Kastanjari, najviše točke rute s kojeg se pružapredivanpogledna Učku i Jadransko more. Novi punkt postavljen je i kod umjetničke GalerijeTigor u Donjim Baredinama, gdje se moglapogledati izložba,a posebno dojmljiv bio je skrivenikutaku sjeni hrastova pokraj Škarlinskog potoka. Šetače je na raznim punktovima dočekao i zabavni program s glazbom i plesom te čak dvije predstave poznatog Istra Inspirita, inspirirane legendama ovoga kraja.

Predivna priroda, opuštena atmosfera i bajkovito uređeni punktovi s balama sjena pridonijeli su stvaranju intimne oaze za odmor i uživanje u onom najboljem što sjeverozapadna Istra nudi, a kao uspomenu na ovaj poseban dan sudionici su dobili platnenu torbu i piknik deku.

Istria Wine & Walk jedna je od mnogih gourmet manifestacija koje tijekom godine organizira Klastersjeverozapadne Istre, a koji razvojem i unapređenjem istih privlači brojne domaće i strane ljubitelje vrhunske eno-gourmetponude u ovaj dio Istarskog poluotoka.