Navis nas je još jednom uvjerio zašto ga nazivaju jednim od najboljih restorana na Kvarneru

Posljednji po redu masterclass u suradnji udruge restorana JRE-Hrvatska i Miele kuhinja održao se u Miele experience centru u Zagrebu, 25.4.2023. godine.

Kad kažemo posljednji mislimo na posljednji za zimsku 2023. sezonu u Zagrebu. Za zatvaranje zimske sezone masterclassova ostao je još jedan koji će se održati u srijedu 10.5. u Miele experience centru u Splitu na koji Vas ovim putem pozivamo da se prijavite preko emaila j.baljkas@jre.eu. U Splitu nas čeka Konoba Boba s vlasnikom i Chefom kuhinje Vjekom Bašićem koji će spremati menu sa proizvodima Beef shopa a sve će popratiti i vinarija Senjković.

Dobrodošlicu i aperitiv započeli smo s poznatim Old Pilots proizvođačima gina i vodke koji su više puta nagrađivani a posebna exkluziva je da su Old pilots i JRE udruga kreirali specijalnu ediciju vodke JRE Old pilots! Vodka je dostupna u svih 14 JRE-Hr restorana i u Old pilots kušaonici!

Osim dobrih koktela koje nam je spremao barmen Old Pilotsa Darko Uremović, upoznali smo i vinara Ipšu. Pjenušac od Malvazije, macerirana Malvazija iz 2016. godine te Santa Elena crna kupaža Merlota i Refoška posebno su nas oduševile.

Uz koktele i vina družili smo se s malim proizvođačima Sin Ravnice koji su sa sobom ponijeli niz suhomesnatih proizvoda. Jedan dio smo degustirali dok se drugi dio spremao pod vještim vodstvom chefa kuhinje Tina Sinožića iz restorana i hotela Navis iz Opatije.

Tino i njegov team iz Navisa spremili su dva jela. Prvo smo kušali lignju s celerom, fermentiranim češnjakom, čipsom od krumpira  i kulenovom sekom,  a neke od komponenti jela bile su namirnice malih proizvođača. Tako je Tino radio majonezu od kulena malog proizvođača Sina Ravnice. Za glavno jelo kušali smo tomahawk steakove malih proizvođača sa pastrnjakom, torticom od krumpira i čipsom čičoke!

Svi masterclassovi edukativnog su karaktera na koje udruga JRE-Hrvatska poziva sve ljubitelje gastronomije da im se pridruže.

Više o samoj udruzi i njihovim projektima potražite na društvenim mrežama udruge JRE-Croatia ili preko web linka www.jre.eu