Predstavljen program novog izdanja Sunset Sports Media Festivala

Premijerom filmskog hita AIR predstavljen program novog izdanja Sunset Sports Media Festivala

Zagrebački Kaptol Boutique Cinema ovog je utorka okupio brojna poznata lica iz svijeta sporta i javnog života te predstavnike poslovne zajednice koji su nazočili hrvatskoj premijeri dugo iščekivanog filmskog hita „AIR“, u kojemu glumačke zvijezde poput Matta Damona i Bena Afflecka donose inspirativnu sportsku i biznis priču koja je obilježila jednu čitavu eru. Uz premijeru holivudskog hita, okupljenim uzvanicima predstavljen je i program ovogodišnjeg izdanja Sunset Sports Media Festivala koji će u Zadru od 1. do 3. lipnja ove godine okupiti brojna internacionalno priznata imena iz svijeta medija i sporta.

„Povezivanje premijere filmskog hita „AIR“ s predstavljanjem programa Sunset Sports Media Festivala bilo je sasvim logično i prirodno. Upravo ovaj film pokazuje nam primjerom koliko je jaka veza između sporta, marketinga, medija i biznisa. A upravo su to teme koje povezujemo našim festivalom i o kojima ćemo tijekom tri dana programa raspravljati s nekim od najjačih svjetskih imena iz branše.

Za drugu godinu festivala pripremili smo brojne novitete i želimo još jednom podići ljestvicu te se dodatno etablirati na internacionalnoj razini dovodeći vodeće svjetske stručnjake, pritom gradeći platformu za razmjenu ideja i staranje novih poslovnih prilika.“ – izjavio je Damjan Rudež, direktor Sunset Sports Media Festivala, te bivša NBA i hrvatska košarkaška zvijezda.

Drugo izdanje festivala tako će u Zadar iznova dovesti brojna zvučna imena među kojima će biti i popularni američki sportski novinari, voditelji najpopularnijeg košarkaškog podcasta „All the Smoke“ i  NBA prvaci Matt Barnes i Stephen Jackson. Uz ovaj zanimljivi dvojac koji je u svojim podcastima ugostio neke od najvećih sportaša i svjetskih estradnih zvijezdi, predstavljena su imena i drugih relevantnih gostiju koje će svi posjetitelji zadarskog festivala imati priliku čuti u sklopu trodnevnog programa. Među njima posebno se ističu direktor marketinga FIBA-e Frank Leenders, jedan od najpoznatijih košarkaških menadžera na svijetu Miško Ražnatović, predsjednik Showtime Sportsa Stephen Espinoza, kao i jedan od najpoznatijih TV producenata u SAD-u Pete Radovichi Kate Abdo, zvijezda sportskog programa CBS-a. Uz poznata imena iz svijeta medija te biznisa, Sunset Sports Media Festival okupit će i broje aktualne te bivše sportske zvijezde poput Micaha Richardsa, Petera Schmeichelai Zorana Primorca.

Premijeri filma „AIR“ koju su osigurali distributer filma Blitz te CineStar i Sunset Sports Media Festival nazočili su među ostalima i Gordan Giriček, Zoran Primorac, Dubravko Šimenc, Branka Krstulović, Andrea Andrassy, Antonija Blaće, Lana Jurčević, Mario Valentić, Marko Šapit i Bizzo, a uzvanici su uz navedeno u prostoru Kaptol Boutique Cinema  imali priliku vidjeti i jedinstveni eksponat te ekskluzivni par Air Jordan tenisica vrijednih više tisuća eura.

Ovom premijerom najavljen je i početak redovne distribucije filma, koja započinje u CineStar kinima od 6. travnja, a ujedno je i predstavljena suradnja CineStara i Sunset Sports Media Festivala koja će se nastaviti i za vrijeme trajanja festivala u Zadru gdje će posjetitelji imati priliku uživati i u jedinstvenim filmskim projekcijama.