Veliko zanimanje za malvaziju i teran na ProWeinu

Tri intenzivna dana za Vinistru na najvećem vinskom sajmu, istarski vinari nastupili prvi put samostalno na zajedničkom štandu uz vinske zemlje poput Portugala i Mađarske

Odluka da se ove godine istarski vinari predstave samostalno na najvećem svjetskom sajmu u Düsseldorfu pun je pogodak za Vinistru. Bila su to tri intenzivna dana za predstavnike 13 poznatih vinarija koje je došao podržati i župan Istarske županije Boris Miletić.

Na samostalnom štandu u hali 12 uz velike vinske zemlje poput Portugala i Mađarske, na Vinistrinom štandu predstavile su se vinarije Agrolaguna, Damjanić, Medea, Fakin, Meneghetti, Pervino, Cattunar, Rossi, Bertoša, Kozlović, Benvenuti, Matošević i Franković.

„ProWein je još jednom pokazao da je vodeći međunarodni sajam u sektoru vina i alkoholnih pića. Iznimno me veseli veliki interes vinskih profesionalaca za istarskim vinima, posebno za našim sortama malvazijom i teranom. To je rezultat prvenstveno vrhunske kvalitete naših vina, ali i intenzivnih promotivnih aktivnosti koje kao udruga poduzimamo na ključnim tržištima. Možda nemamo velike površine pod vinogradima poput najpoznatijih vinskih regija, ali kvalitetom naših vina nimalo ne zaostajemo za najboljima što je potvrđeno ove godine na ProWeinu“, istaknuo je Luka Rossi, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Od 19. do 21. ožujka na düsseldorfskom sajmu predstavilo se cjelokupno svjetsko tržište, izlagalo je gotovo šest tisuća izlagača iz više od 60 zemalja, posjetilo ga je 49 tisuća poslovnih posjetitelja iz čak 141 zemlje.