Treću godinu zaredom jedri se Opatija CRO Melges 24 Cu

Opatijska rivijera ponovno ugošćuje najbolje hrvatske ali i strane jedriličare na CRO Melges 24 Cup-u

 Nakon Dubrovnika i Biograda, Opatija će od 31. ožujka do 2. travnja biti domaćin treće stanice najjače hrvatske jedriličarske serije – CRO Melges 24 Cupa koja se jedri uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser, regate.com.hr i EmergenSea.

Opatija CRO Melges 24 Cup u organizaciji Yacht kluba Croatia već je tradicionalna etapa hrvatske jedriličarske lige prvaka koja na Kvarner dolazi treću godinu zaredom u velikom broju. Protekle godine je na opatijskom festivalu pod jedrima nastupilo 15 posada, a ove godine tjedan dana uoči početka regate taj je broj već izjednačen.

Na listi se trenutačno nalazi 15 posada iz Hrvatske, Italije i Mađarske, među kojima je europski Corinthian prvak u Melgesu 24 – trogirski Mataran 24 te Chinook s Balatona kao aktualni pobjednik Europske serije u Melgesu 24.

‘Yacht Club Croatia iz Opatije treću godinu zaredom ugošćuje hrvatsku flotu Melgesa 24 u sklopu CRO Melges 24 Cupa. S obzirom na to da je broj hrvatskih posada u porastu kao i najavu dolaska talijanskih posada iz Trsta i okolice već sada imamo 15 prijava, a nadamo se još većem broju brodova do starta regate.

Posebno bih se zahvalio i sponzorima koji su prepoznali našu želju da ovakva jedna prestižna regata postane neizostavnim dijelom ponude opatijske rivijere, i zato veliko hvala ACI-ju, Liburnija Rivijera hotelima, gradu Opatiji, Turističkoj zajednici Ičića, Turističkoj zajednici grada Opatije, Turističkoj zajednici Kvarnera, zajednici sportova Primorsko-goranske županije, Sportskom savezu grada Opatije, Rogi ribaru i svima ostalima koji su nam na bilo koji način dali podršku. Vjerujemo kako će Melges 24 opet pokazati svu raskoš monotip regatnog jedrenja, kao i posebnost same klase koja na naš Kvarner dovodi sam vrh hrvatskog jedrenja i velika imena poput Karla Kureta, Tomislava Bašića, Enie Ninčević i brojnih drugih’, najavio je jedan od organizatora, Davor Jelača.

S preko 20 aktivnih posada hrvatska flota Melgesa 24 trenutačno je jedna od najbrojnijih u svijetu, a CRO Melges 24 Cup privlači brojne vrhunske jedriličare koji uživaju u vrhunskom regatavanju na jedrilicama istih tehničkih karakteristika. Zanimljivo je kako se na Kvarneru nalazi i najstariji aktivni regatni Melges 24 na svijetu s brojem 006 na kojem jedri posada Blue Label iz YC Croatia.

 

Za više informacija:

Jaht klub Croatia Opatija

e-mail: jk.croatia.opatija@gmail.com

Tajnik kluba Petar Smojver; tel.: +385 98 354 659