Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race

Vrhunsko sportsko događanje, koje kroz šest etapa natjecanja prolazi kroz cijelu Hrvatsku, čineći je tako sportskom arenom, okuplja svjetske bicikliste i timove iz kategorija UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams. Posebnost osmoga izdanja je što utrka konačno dolazi i na otoke, a otok Krk je prva otočna destinacija i domaćin starta CRO Race utrke te će ugostiti neke od najboljih biciklista i biciklističkih ekipa današnjice!

Kao partneri projekta, uz Turističku zajednicu Grada Krka, utrci CRO Race pridružili su se Turistička zajednica općine Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica općine Dobrinj, Turistička zajednica općine Omišalj, Turistička zajednica općine Punat, Turistička zajednica općine Baška, Turistička zajednica općine Vrbnik i Turistička zajednica otoka Krka, uz podršku Turističke zajednice Kvarnera.

Grad Krk domaćin pete etape međunarodne biciklističke utrke!

Ovogodišnja utrka održavat će se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine, a peta (tzv. kraljevska) etapakoja starta iz grada Krka, planirana je za 30.09.2023. S ciljem osvajanja CRO Race-a, natjecatelji će odvoziti više od tisuću kilometara, a njihove okretaje pratit će čak 190 država na šest kontinenata, od toga njih 130 u live TV prijenosu!

CRO Race utrka uvrštena je u međunarodni kalendar utrka Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i na njoj nastupaju najveće biciklističke zvijezde – na prošlome izdanju CRO Race-a natjecao se i pobjednik Tour de Francea 2022. godine, Jonas Vingegaard, koji je bio pobjednik upravo pete etape.

CRO Race utrka za startove i ciljeve odabire gradove diljem Hrvatske, povezujući tako sjever i jug, primorje i kontinent. Njena dodana vrijednost, osim sportskog i promotivnog segmenta, jest i promicanje zdravog i aktivnog načina života, naročito među mlađim generacijama koje se, u sklopu glavne utrke, imaju priliku natjecati na Kids CRO Race-u – virtualnom natjecanju za djecu školske dobi na trenažerima.