Barcaffe Artist Edition – Motivacijske šalice za kavu u street art ruhu

Kad se spoje kava i umjetnost: Što donosi ekskluzivna suradnja Barcaffea s ikonom hrvatske graffiti scene Lunarom i Instagram zvijezdom Sandrom Slavnićem

Street art umjetnik svjetskog glasa Slaven Kosanović, poznatiji pod umjetničkim imenom Lunar i regionalna senzacija Sandro Slavnić koji se krije iza motivirajućeg Instagrama @sandrotellingstories udružili su se s Barcaffeom i stvorili limitiranu kolekciju umjetničkih šalica za kavu koja spaja najbolje od dva svijeta.

Slijedeći ideju Artist Edition projekta u sklopu kojeg ovaj vodeći regionalni proizvođač kave surađuje s odabranim umjetnicima regije kako bi kreirali posebno, limitirano izdanje Barcaffe šalica, jučer je u Barcaffe Akademiji u Zagrebu, premijerno predstavljena prva kolekcija šalica za kavu, koja svojim dizajnom na originalan način povezuje dobre emocije i vrhunsku umjetnost s užitkom ispijanja kave.

Slaven Kosanović Lunar najpoznatiji je hrvatski street i graffiti umjetnik čiji radovi krase ulice najvećih svjetskih metropola. Stasao na art sceni devedesetih, jednako aktivan i beskompromisan i danas, dao nam je novi razlog za veselje. U suradnji sa Sandrom Slavnićem, piscem i svestranom umjetničkom dušom čiji su citati koje dijeli na društvenim mrežama svakodnevna inspiracija i motivacija mnogima, nastala je nova limitirana kolekcija Barcaffe šalica za kavu.

Lunar je bio zadužen za originalne vizuale, a Sandro za inspirativne, motivirajuće poruke pune topline i pozitive. U skladu s Lunarovim umjetničkim potpisom dizajn je razigran, zabavan i duhovit, a njegov popularan motiv mačaka koje simboliziraju ljude u različitim situacijama, upotpunjen s po jednom Sandrovom inspirativnom porukom: Pokreni se, ajde, ti možeš sve!, Samo pozitiva i aj ćao, Nisi puzzla da se uklapaš, koja pokriva baš svako raspoloženje i pruža svima na potrebnu dozu motivacije.

„Držao sam se sretnih emocija, vodeći se mišlju da ljudi često ispijaju kavu i da će moje mačke po kojima sam najviše i poznat u graffiti svijetu vidjeti veliki broj ljudi. Imao sam sreće da sam na ovom projektu surađivao sa sjajnim mladim piscem kojeg voli cijela regija. Njegove poruke izvrsno se nadopunjuju s mojim crtežima, i prenose optimizam i vedrinu koje sam želio komunicirati“, istaknuo je Slaven Kosanović Lunar na predstavljanju umjetničke kolekcije šalica u Barcaffe Akademiji u Zagrebu.

„Kratko, jednostavno i ravno u glavu – evo kako bih najbolje mogao opisati poruke koje sam pripremio za Barcaffe šalice. Neki ih mogu zvati afirmacijskim porukama, dok mene privlači komunicirati ljudima neobičan humor koji otvara oči i tjera da sagledamo stvari iz potpuno nove perspektive“, opisao je svoj rad za Barcaffe Sandro Slavnić te dodao „Privilegija je raditi s najboljima, a Lunar to je svakako jest. Njegova strast i znanje koje ulaže u kreativan proces u isti mah inspiriraju, provociraju i oplemenjuju. U tome leži užitak i sreća.“

Kreativnost je dio povijesti Barcaffe brenda koja traje već više od 50. godina. Strast prema svemu lijepome i dobro napravljenom ogleda se u višegodišnjim uspješnim suradnjama s umjetnicima, bilo kroz ilustracije šalica, bilo kroz dizajn ambalaže kave. U želji da dodatno oplemeni svakodnevicu Barcaffe je pokrenuo projekt Artist Edition šalica dizajniranih u šarena, vedra i inspirativna umjetnička djela koja su od sada dostupna svima.

„Kolekcijom umjetničkih šalica Artist Edition željeli smo ispričati originalnu i toplu priču, te smo zato razmišljali o Lunaru i Sandru. Spojili smo dva vrsna regionalna umjetnika: jednog koji se izražava riječima i drugog koji oslikava emocije. Obojica inspiraciju crpe iz ljudskih priča i svojom umjetnošću ljude žele i dalje motivirati, pokrenuti. Baš kao i Barcaffe, koji nas pokreće od prve šalice kave ujutro i kroz dan, do novih ciljeva i novih uspjeha“, istaknula je direktorica marketinga Barcaffea Tihana Vujčić prilikom predstavljanja nove kolekcije u Barcaffe Akademiji u Zagrebu.

Prva Artist Edition kolekcija sastoji se od devet keramičkih šalica s tanjurićima, dostupnim u različitim veličinama za tursku kavu, espresso i cappuccino. Šalice sa simpatičnim likovima Lunarovih mačaka upotpunjene motivacijskim porukama Sandra Slavnića, bit će dostupne za kupnju u odabranim trgovinama, te narudžbu preko Barcaffe web shopa. Osim toga, u pojedinim kafićima diljem Hrvatske moći će se popiti kava u ovim novim i originalnim umjetničkim šalicama.