Najbolje planinarske rute u Hrvatskoj koje će se svidjeti i početnicima

Najbolje planinarske rute u Hrvatskoj koje će se svidjeti i početnicima: Booking.com donosi 3 smještaja idealna za vikend u prirodi

 Jesen je omiljeno godišnje doba mnogih putnika koji ju vole provoditi u prirodi, a jedna od najpopularnijih aktivnosti je planinarenje ili trailtrčanje – trčanje po nezaštićenim stazama.Hrvatska obiluje različitim visoravnima, od slikovitih brežuljaka do planina s pogledom na more, od kojih su neke udaljene samo nekoliko kilometara od Zagreba. U ovom članku odnosimo neka od najboljih mjesta za boravak nakon vikenda punog avanture, prema odabiru Booking.com-a.

 

Premužićeva staza, Velebit

Prva planinarska staza na našem popisu je Premužićeva staza. To je jedna od najpoznatijih planinskih ruta u Hrvatskoj, smještena je na Velebitu i nije prezahtjevna, osim ako ne želite pješačiti svih 57 kilometara. Prvih 16 kilometara dio su Nacionalnog parka Sjeverni Velebit koju činebogata flora i fauna, kao i najdublja jama u Hrvatskoj – Lukina jama. Za mnoge je upravo Velebit najljepša planina u Hrvatskoj i odredište broj jedan za planinarenje.

Gdje odsjesti? Ako se odlučite za ovu stazu, smještaj uz obalu izvrsna je opcija za prenoćište. Smješteni u Svetom Jurju, Apartmani Olimp vrlo su moderni i udobni, te imaju sobe s pogledom na planine ili more. Smještaj također sadrži i bazen.

 

 

Land art, Učka

Za lagano pješačenje u prirodi možete otići na Land art stazu na Učki.Osim uživanja u nevjerojatnom pogledu, duž planinarske rute pronaći ćete umjetnička djela na mjestima gdje ih najmanje očekujete. Ova staza je nešto kraća, duga je 6.5 kilometara, stoga se može proći za nekoliko sati. Nema većih uspona, a osmišljena je da vas spoji s prirodom.

Gdje odsjesti? Za putnike koji tijekom odmora uzimaju u obzir boravak u luksuznom smještajutrebali bi odsjesti u Apartmanima Učka. Ovaj smještaj nalazi se u prekrasnoj Opatiji u neposrednoj blizini plaže gdje gosti mogu uživati u brojnim sportskim i rekreativnim aktivnostima, uključujući ribolov, planinarenje, vožnju biciklom ili sportove na vodi.

 

Japetić, Jastrebarsko 

Planinarenje je jedan od najzabavnijih i najzdravijih oblika rekreacije, a Japetić se često nađe na popisu mnogih avanturista. Ovo mjesto popularan je izbor za jednodnevne izlete, a smatra se najvišim vrhom prelijepog Žumberačkog gorja na 879m nadmorske visine. Panoramski pogled s vrha oduzet će vam dah.

 

Gdje odsjesti? Ako želite jednostavan i opuštajući vikend u prirodi s domaćim ugođajem,  Apartmani Franka nalaze se u blizini planinarske staze. Apartmani nude udobne sobe s francuskom posteljinom i toplom vintagedekoracijom, također imaju i vanjski bazen koji se može koristiti za opuštanje nakon duge šetnje na Japetiću,a nalaze se samo nekoliko minuta od grada Samobora.

 

Za putnike koji planiraju izlet Booking.com nudi Sezonske ponude, koje putnici mogu koristiti prilikom rezervacije sljedećeg putovanja. Popusti kreću od 15% u objektima koji sudjeluju i koji imaju oznaku ‘Sezonska ponuda’. Uz to, Booking.com putnicima diljem svijeta nudi priliku za pristup novoj razini dodatnih pogodnosti uz uvođenje treće razine Genius programa vjernosti. Taj program vjernosti Booking.com-a osmišljen je kako bi uz njega svako putovanje donijelo bolje iskustvo, a potpuno je besplatan, lako dostupan i nudi trajno članstvo. Putnici samo trebaju kreirati korisnički račun kako bi ostvarili doživotan Genius status. Kad Genius članovi otključaju nove razine, ostvarit će pristup većim popustima i većem broju nagrada koje nikad ne istječu. Putnici se samo trebaju prijaviti u svoj Booking.com korisnički račun i potražiti Genius oznaku kako bi pronašli pogodnosti i popuste.