Održana svjetska premijera dokumentarnog filma o legendi hrvatskog sporta

Ćiro Blažević uveličao premijeru svojim dolaskom

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održana je svjetska premijera dokumentarnog filma o Miroslavu Ćiri Blaževiću. Prvi film serijala Legende hrvatskog sporta – nepoznato o poznatima, okupio je više od 200 poznatih uzvanika iz svijeta sporta, medija i javnog života. Na veliku radost svih prisutnih, na premijeru je došla i glavna zvijezda filma – odlično raspoložen Ćiro, koji je punu dvoranu dodatno napunio svojom karizmom i energijom.

„Film smo snimali pet mjeseci, a posebno emotivno mi je bilo snimanje u mom rodnom Travniku. Kao čovjek publike, potrudio sam se da redateljici kažem sve o sebi i predstavim se onakvim kakvim jesam, jer ja pripadam publici. Želio bih da mladi i ambiciozni ljudi imaju uvid u moj put. Od jednog uistinu siromašnog mladog čovjeka, ja sam napravio karijeru. Ta karijera je jedan mukotrpan put na kojem svaki ambiciozni mladi čovjek treba biti spreman preći sve prepreke, a da ostaneš uvijek čist, na jedan džentlmenski i pošten način“ rekao je Ćiro Blažević neposredno prije premijere filma.

Već s prvim koracima Ćirinog ulaska u predvorje kina osjetio se nalet pozitivne energije koji je okupljene pratio tijekom cijele večeri. Kamere novinara naglo su se okrenule prema ikoni hrvatskog nogometa koji je osmijehom odao da je spreman odgovoriti na svako postavljeno pitanje.

 

S obzirom na posebnu regulaciju prometa uzrokovanu dolaskom turskog predsjednika, većina uzvanika igrala je na sigurno i pristigla ranije kako ne bi propustila ovaj svečani događaj. Zlatko Mateša, Ivo Josipović, Petar Čavlović, Dževad Mustedanagić, Tarik Đođić, Božo Skoko, Mario Petrović, Emir Hađihafisbegović i Zoran Šimunić samo su neka od imena iz svijeta sporta, medija i javnog života koja su uveličala premijeru prvog u nizu dokumentarnog serijala.

„Prije dosta godina sam čitajući, slušajući i gledajući razgovore s gospodinom Ćirom Blaževićem primijetio da veliki dio njegove životne filozofije mogu primijeniti u svom pozivu. Počašćen sam što sam večeras imao mogućnost osobno porazgovarati s njim, jer kada se pojavila ideja da Aurelia svježa tjestenina bude domaćin premijere filma, doživio sam to kao priliku da pokažem zahvalnost za sve što sam od njega naučio”, istaknuo je Zoran Šimunić, predsjednik Uprave tvrtke Naše klasje d.o.o.

Sportska televizija (SPTV) i UO Noć hrvatskog filma i novih medija producenti su filma, dok je koproducent Al Jazeera Balkans d.o.o. Irena Škorić sa svojom filmskom ekipom uspješno je zagrebala ispod površine i na nesvakidašnji način ispričala priču o bijelom šalu i istinskoj legendi hrvatskog sporta.

„Mogu reći da sam i sam jedva čekao premijeru prvog filma, upravo iz razloga što je glavna zvijezda Ćiro koji je i večeras svojom snagom i osobnošću još jednom dokazao zašto slovi za ikonu hrvatskog sporta. Mislim da od početka emitiranja SPTV-a nismo imali film koji na ovakav način prikazuje hrvatske sportaše i trenere. Budući da se radi o serijalu, ne sumnjam da će gledatelji već na prvu biti zadivljeni otkrivajući nepoznate detalje sportskih legendi koje su imali priliku pratiti na velikim sportskim događajima“ dodao je Petar Čavlović, direktor Sportske televizije.

Kao što nogometna utakmica traje neizvjesnih 90 minuta, tako i istominutni film redateljice i scenaristice Irene Škorić snimljen pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora ostavlja gledatelje bez daha. Svi oni koji dijele ljubav prema Ćiri i njegovoj karizmi, imat će priliku već ove subote, 10. rujna, premijerno pogledati film na Sportskoj televiziji, na dan 31. rođendan Hrvatskog olimpijskog odbora. Film dolazi u Sarajevo 13. rujna, gdje će biti prikazan u sklopu Al Jazeera Balkans Documentary Film Festivala. Priča o Ćiri, odnosno nogometnim žargonom rečeno produžeci ove utakmice još će se jako dugo igrati, a to je ono što trener svih trenera definitivno zaslužuje.