Medun Fest – najslađi rujanski festival u Općini Fužine

Pripremite se najslađi rujanski festival jer se od 2. do 4 rujna u Općini Fužine održava 3. Medun Fest posvećen goranskom šumskom medunu, vrhunskom plodu kojeg nam pripremaju marljive pčele. Medun ili medljikovac superfood je Gorskog kotara koji na svoj autentičan način prezentira ovaj kraj. Sadrži, između ostaloga, antioksidanse, aminokiseline, mineralne tvari, folnu kiselinu a bogat je i željezom.

Ured za turizam Općine Fužine u suradnji s lokalnim dionicima pripremio je bogat program za sve posjetitelje koji će uživati u brojnim degustacijama kao i u prvom goranskom Medun sladoledu kojeg je uoči prvog Medun festa idejno osmislio chef Dino Galvango u suradnji s Markom Stojevićem, slastičarom. Uz brojne degustacije, na rasporedu su i kreativne radionice kao i stručna predavanja te tematski izleti i izložba vrijednih goranskih OPG-ova.

medun

U petak, 2. rujna od 18 do 20 sati uživat će se na izletu „Putem medenih zalogajčića“ kada će sudionici uz stručno vodstvo obići mjesta Vrata i Fužine te posjetiti domaće pčelare gdje će degustirati više vrsta meda. U subotu, 3. rujna, program starta već od 10 sati. U poznatom izletištu Šumska bajka od 10 do 15 sati održat će se kreativne radionice na djecu, a tema su naravno pčele i med. Izrađivat će se drvce dobrih želja i suveniri. Sudionike očekuje besplatna vožnja zaprežnim kolima i piće dobrodošlice. Obiteljska šetnja na vidikovac Preradović u organizaciji Udruge Plodovi Gorja i vodiča Lynx and Fox na rasporedu je u 13 sati. Staza dužine 4 km nije zahtjevna, a šetnja je namijenjena svim odraslim osobama i djeci od četiri i više godina, a bit će nagrađeni jedinstvenim pogledom, druženjem i izvrsnim vođenjem koje se ne propušta.

medun

medun