Turistička zajednica Kvarnera predstavlja kamping ponudu regije u Düsseldorfu

Turistička zajednica Kvarnera predstavlja kamping ponudu regije u Düsseldorfu gdje se održava specijalizirani sajam Caravan Salon posvećen kampiranju

 Iako ljetna turistička špica i dalje traje, Turistička zajednica Kvarnera kraj kolovoza i početak rujna koristi za predstavljanje regije na specijaliziranom kamping sajmu „Caravan Salon“ u Düsseldorfu u Njemačkoj, koji se inače uz sajam CMT u Stuttgartu smatra jednim od najvećih svjetskih sajmova specijaliziran za kamper vozila te kamping industriju i turizam.

Ove godine Kvarner se prezentira na nacionalnom hrvatskom štandu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, zajednički uz troje ostalih suizlagača iz Hrvatske. Na sajmu koji traje deset dana, od 26. kolovoza do 4. rujna, u 16 hala 736 izlagača predstavlja brojne nove vrste karavana, kamper vozila, šatora i vanjske opreme kao i popularne destinacije za kamping odmor.

„U trenutku kad se bližimo kraju kolovoza i iz glavne ljetne sezone prelazimo u posezonu, na Kvarneru i dalje boravi veliki broj gostiju – više od 135 tisuća dnevno. Kvarnerski kampovi ove godine bilježe zaista izuzetne rezultate, prema trenutnim rezultatima, kad usporedimo s 2019. godinom, u kolovozu kampovi su ostvarili 3% više noćenja, u osam mjeseci 6% više, a u prvih šest mjeseci čak 11% više. To znači da kampovi tijekom cijele godine bilježe stabilan rast i popunjenost, da ostaju otvoreni sve duže i tako se potvrđuje sve izraženiji trend zimovanja u kampu, za što Kvarner ima idealne preduvjete. Na našem štandu u Düsseldorfu vlada veliko zanimanje za Kvarnerom, puno posjetitelja nam je potvrdilo kako redovito i to nekoliko puta tijekom godine odlaze na odmor u Hrvatsku i na Kvarner, a brojni posjetitelji rekli su nam kako već i za rujan i listopad planiraju svoj dolazak na Kvarner. Zato su se, među ostalim, na štandu najviše tražile informacije o aktivnostima koje mogu raditi u destinaciji (manifestacije, aktivni odmor – pješačenje ili bike ture) te do kada su kampovi otvoreni. Što se tiče vrste kampova, vlada potražnja za svim vrstama, iako primjećujemo pojačan broj upita i interesa za kampove više kategorije – posebice za male obiteljske kampove u kojima gosti mogu imati osoban kontakt sa svojim domaćinima“, izjavila je direktorica županijske turističke zajednice Peršić Živadinov.

 

Prema informacijama organizatora, sajam je dobro posjećen, samo prošlog vikenda, od 26. do 28. kolovoza, posjetilo ga je oko 70.000 posjetitelja, a dobra posjećenost nastavlja se i tijekom tjedna.