RetrOpatija donosi nezaboravni trodnevni „party stoljeća“ u posljednjem vikendu lipnja

Tri dana ludog provoda posvećena glazbi i modi prošlog stoljeća ispunit će Opatiju glazbom, plesom i dobrom zabavom, a neizostavan će biti i uvijek izvrsno posjećeni noćni tulum

pod najvećom disco-kuglom na Ljetnoj pozornici

na kojem će hitove vrtiti DJ Luca Montecchi uz MC Šajetu.

 Ritam disco glazbe, rock’n’rolla, rockabillyja i evergreena rasplesat će i raspjevati Opatiju u posljednjem vikendu lipnja. Ljubiteljima dobre zabave poznat je taj termin u kojem se tradicionalno održava RetrOpatija, najobožavanija opatijska manifestacija, koja se ove godine vraća nakon pauze uzrokovane pandemijom.

Stotine glazbenika, umjetnika, pin-up djevojaka i hostesa, plesača, zabavljača i tisuće posjetitelja ispunit će glavnu gradsku ulicu na „partyju stoljeća“ koji će trajati tri dana – od četvrtka, 23. lipnja do subote, 25. lipnja. Posljednji dan velikog tuluma posvećenog glazbi i modi „zlatnih dekada“ 20. stoljeća bit će i kulminacija čitavog programa, kada će se središnja opatijska ulica zatvoriti za promet i prepustiti šetačima, plesačima i svima željnima dobrog provoda.

Program će se odvijati na brojnim lokacijama na potezu od Voloskog do Slatine, a trgovine i ugostiteljski objekti uređenjem i prigodnom ponudom evocirat će dvadesete, četrdesete, pedesete, sedamdesete, osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća.

Posjetitelji Opatije moći će kušati retro-slastice i koktele, ali i nekad popularna bezalkoholna pića poput marelice sa šlagom, ukrasiti se frizurama u stilovima otprije pola stoljeća, pogledati izložbe starih fotoaparata, fotografija i razglednica, kao i antikviteta, uključiti se u fitness program koji je nekad popularizirala Jane Fonda te uz puno dobre glazbe prisjetiti se „dobrih, starih vremena“. RetrOpatija će zavladati i morskim valovima, zahvaljujući posebnim turama opatijskih brodara.

Slatina i park ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer bit će „glazbene baze“ tijekom sva tri dana RetrOpatije, mjesta za nastupe uživo, druženje uz prigodnu ponudu gastronomskih specijaliteta i pića, ali i uživanje u umjetnosti. Na Slatini će, uz sajam antikviteta, biti postavljen Art corner, dok u Umjetničkom paviljonu traje izložba „Salvador Dali: Nadstvarno“.

U četvrtak, 23. lipnja, pred Šporerom će publiku zagrijati DJ Dog od 18 sati, dok od 21 sat nastupa Vinyl Band, a na Slatini će DJ Super Saiyan stvoriti odličnu atmosferu za nastup benda Techno Vikings. Svirat će se i na terasama hotela i restorana. Hotel Kvarner ugostit će Spart Jazz Duo, Hotel Imperial The River Sharks Duo, Caffe Palme Dominika Hešteru, Hotel Palace DJ Roberta Fisehera, a Hotel Istra Tina Čubranića i njegov akustični solo nastup. Prigodne DJ večeri imat će Caffe bar Eugenian i Caffe bar Monokini.

Petak, 24. lipnja, uvest će u „retro-priču“ i nove lokacije. Na Gradskoj tržnici u 19.30 i 20.30 nastupit će Folklorni ansambl Zora s repertoarom tradicionalnih plesova, a u 20 sati zasvirat će Duško Jeličić Dule s Bonacom. Na Ljetnoj pozornici prikazat će se film „Elvis“ o „kralju rock glazbe“, s početkom u 21.30 sati. Nešto ranije, od 18.30 sati, DJ Tommy otvorit će program pred Šporerom, gdje će u 21 sat zapjevati Marko Tolja s bendom i oživjeti svjetske klasike. Na Slatini, DJ Super Saiyan i plesna rockabilly radionica od 20 sati bit će sjajan uvod u nastup uvijek raspoloženih Dellboysa. U hotelu Ambasador zasvirat će Nicolas Kurelić band, u hotelu Kvarner Infinity band, u hotelu Imperial Janitors kvaret, u hotelu Palace Lorean Dey, u hotelu Kristal Ivica Gržančić, a u hotelu Ičići Trio Swing. Caffe bar Eugenian i Caffe bar Monokini imat će live DJ nastupe, a Caffe bar Galija „disco party“.

Spektakularan vrhunac RetrOpatija će imati u subotu, kada će od 17 sati do 5 sati u nedjelju, promet biti zaustavljen Ulicom maršala Tita od križanja s Radničkom ulicom i Ulicom Viktora Cara Emina do Slatine. Uzavrelo središte grada bit će zatvoreno za promet, a umjesto automobila, pločnikom će zavladati mnogobrojne plesne skupine, Martinius ulični zabavljači, retro hostese, originalni trkaći motocikli s nekad slavne utrke na Preluku, opatijski vatrogasci koji će se predstaviti retro vatrogasnim kamionom i poligonom za djecu, retro izdanje popularne Casabiance, ali i ugostitelji i obrtnici, frizeri i šminkeri koji će svoje djelatnosti izvesti izvan zatvorenih prostora i prezentirati u stilu neke od važnijih glazbenih dekada 20. stoljeća. I, naravno – glazba!

 

Na tržnici će atmosferu zagrijati DJ Rabbit i rockabilly radionica od 18 sati te Bourbon Hunters Band od 20 sati, nakon čega se rockabilly after party seli u Caffe bar Eugenian. Ispred hotela Paris od 18 sati DJ Patak puštat će velike hitove prošlog stoljeća, a od 21 sat zasvirat će (Ne)Normalni band. Pred Šporerom, nakon DJ Alexa Ivanova koji glazbu pušta od 18 sati, nastupit će Lorean Dey od 21 sat. Na bini prekoputa hotela Milenij glazbu DJ Doga koji počinje u 18 sati, nakratko će u 18.45 prekinuti nastup Dječje plesne skupine Lorena, da bi pozornicu od 21 sat preuzeo Dino Dvornik Tribute Band s najvećim hitovima neprežaljenog hrvatskog „kralja funk glazbe“. Sve pozornice povezat će promenadni nastup Puhačkog orkestra Lovran koji će u retro-izdanju u 18 sati krenuti od tržnice prema Slatini, gdje u 19 sati nastupa Pachamamma Street Connection Band.

Glazbenu će kulisu obogatiti i nastupi The River Sharks banda u hotelu Ambasador, Loose 4 banda i Dječjeg plesnog studija Zvjezdice Veprinac i dječja grupa Ri Dance studija na terasi Chocco bara Kraš, Cubisma u hotelu Kvarner, Febra banda u hotelu Imperial, Retro’s Dua u hotelu Palace, Ivana Gržančića u hotelu Admiral te Tina Čubranića u hotelu Ičići.

Tradicionalno finale čitavog programa RetrOpatije bit će ludi i nezaboravni, najveći Disco Party by DJ Luca Montecchi & MC Šajeta na Ljetnoj pozornici. Pod zvijezdama otvorenog neba plesat na hitove disco glazbe plesat će se od 23 sata pa do 3 sata u nedjelju ujutro.

– Ovogodišnja RetrOpatija bit će doista tulum za pamćenje i povratak u neke od najljepših i najzabavnijih perioda 20. stoljeća. Čekaju nas tri dana ispunjena odličnom glazbom i vrhunskim provodom. Pripremite svoje retro odjevne kombinacije, prisjetite se starih hitova i pridružite nam se na opatijskom „partyju stoljeća“ u posljednjem vikendu lipnja, pozvala je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije, glavnog organizatora manifestacije koja se održava u suradnji s Gradom Opatijom, na Velikoj ljetnoj pozornici u suorganizaciji Festivala Opatija, te pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.

Za više informacija: tel: 051 271 710; 051 271 310

Pratie nas na FB retropatija; FB visitopatija; www.visitopatija.com