Seasonal Food & Wine: Vrhunski chefovi pripremaju nezaboravno gourmet putovanje kroz Istru

Doživite neodoljivu gourmet rapsodiju u tri čina jer dobro poznati i nagrađivani restorani u Rovinju i Balama samo za vas pripremaju autohtona istarska jela spajajući moderno i tradicionalno na jedinstven način

Omiljena turistička destinacija ovog proljeća postaje mjesto najvećih gurmanskih susreta – bogata istarska tradicija, kroz raznovrsnu ponudu jela, njihovu pripremu i značaj, prikazat će sve svoje čari i ljepote – na pjatu! Jedinstveni gourmet spektakl koji nudi savršeni spoj starog i novog, tradicionalnog i modernog,  Seasonal Food & Wine održava se od 27. svibnja do 10. lipnja ove godine u šarmantnom Rovinju i predivnim Balama, a bogata gourmet ponuda osmišljena samo za ovu priliku zadovoljit će i ona najzahtjevnija nepca.

Vrhunski restorani samo za vas spremat će daleko poznata tradicionalna istarska jela pripremljena na moderan, možda i neočekivan način, koji će zagolicati vašu maštu i nahraniti sva vaša čula. Glavnu ulogu u ovoj čarobnoj gourmet rapsodiji od tri čina glavnu ulogu imaju sezonske, lokalne namirnice iz domaćeg ekološkog uzgoja. Iz naizgled škrte zemlje ovog poluotoka, vrijedne ruke domaćeg stanovništva iznjedrile su ono najbolje – poštujući tradiciju i usvajajući suvremene trendove, s ljubavlju stvarajući proizvode zajamčeno iznadprosječne kvalitete.

Nadaleko poznata istarska kuhinja strastveno njeguje slavnu prošlost i bogatu tradiciju, istovremeno veselo se poigravajući s novim i uzbudljivim okusima, stvarajući prvoklasno gourmet iskustvo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

U skladu s tradicijom, poznati i nagrađivani restorani, na čelu s renomiranim chefovima, La Serra, Anno Domini 547, Restaurant Mediterraneo, Primi Terreni Restaurant & Deli, Restaurant Blu, Laurel and Berry Restaurant, Restaurant La Grisa i Brasserie Adriatic iz svoje bogate ponude izdvajaju samo najbolje od najboljeg.

Tako će se na pjatu naći marinirana orada zamotana u mladu raštiku, rižoto od divljih šparoga i parmezana, delicije od boškarina, istarski pršut i domaći pljukanci s proljetnim šparogama, divlji jadranski zubatac i još mnogo vrhunskih jela pomno odabranih kako bi vjerno dočarali svu strast koju domaćini gaje prema dobroj hrani, ali i stekli vjerne nove zaljubljenike u autohtonu istarsku kuhinju. Neodoljivi deserti poput semifredda od lovora, tiramisua od svježe ubranih jagoda, tarta od jabuke s domaćim sladoledom od vanilije i prahom od šparoga, fritule sa suhim voćem i mousseom od kravlje skute te velik izbor odličnih vina domaćih vinara savršeno će zaokružiti ovu jedinstvenu gourmet priču.

Turističke zajednice grada Rovinja te općina Vrsar, Bale-Valle, Kanfanar i Svetvinčenat ponovno su udružile svoje snage s turističkom kompanijom Maistra i Udruženjem obrtnika Rovinj kako bi vam ponudili ovo nezaboravno iskustvo, a manifestacija Seasonal Food & Wine iznova otkriva zašto je Istra iz godine u godinu nezaobilazna destinacija brojnih putopisaca i gurmana, ali i potvrđuje njenu poziciju kao vrhunske gourmet destinacije na karti svijeta.

 

Prepustite se osjećajima i krenite uzbudljivim stazama slavne istarske kuhinje jer vas na tom putu zasigurno očekuje mnoštvo novih, neotkrivenih okusa, prekrasnih pejsaža i čarobnih zalazaka sunca!

Više informacija možete pronaći na: https://www.rovinj-tourism.com/hr/kalendar/22470