U SAMO DVA MJESECA 11 ZLATA ZA AURINE PROIZVOD

Spravljeni od borovica ručno ubranih na obroncima Ćićarije i filtrirani kroz aktivni ugljen, Gin Karbun i Gin Karbun Navy Strength osvajaju najistančanija nepca. S prestižnog svjetskog natjecanja World Spirits Award 2022 održanom u Austriji krajem ožujka stigao je najsjajniji pečat njihove kvalitete. Oba su gina okrunjena zlatom. Desetak dana kasnije na Concours International de Lyon, prvi hrvatski Gin Karbun Navy Strength proglašen je najboljim u svojoj konkurenciji, a u travnju je zlato osvojio i na Frankfurt International Trophy – i to Grand Gold! Krajem travnja i za Gin Karbun zlato Vinistre, podneblja u kojem je i proizveden. Gin Karbun sada broji četiri, a Gin Karbun Navy Strength šest medalja najvišeg sjaja.

Ekskluzivnu ponudu AurA proizvoda čini 25 vrsta rakija i tri vrste gina. Najnagrađivaniji je Aurin Teranino, u Europi i svijetu osvojio je čak osam zlata, posljednja tri na Concours International de Lyon, London Spirits Competitions i Frankfurt International Trophy. Novim se zlatom Vinistre Spirits diče Biska Extra, Biska Classic te rakija Maslina i badem.

Kolekcija uspjeha istarske obiteljske Destilerije AurA tako je dosegla brojku od 24 zlatna odličja s europskih i svjetskih nadmetanja. Čini to Destileriju AurA vlasnika Mišela Sirotića najnagrađivanijom istarskom destilerijom na inozemnim natjecanjima, a vjerojatno i hrvatskom.

-Najveća satisfakcija je kada strast pretočena u obiteljski posao bude prepoznata na tržištu u kvaliteti proizvoda. Od samih početaka nastojimo biti drugačiji, originalni. Naša je priča započela u prirodi  gdje i danas pronalazimo „ono najbolje”. Ove su medalje potvrda kontinuiteta kvalitete i jedinstvenih okusa podneblja u kojem rukom beremo bilje, izjavio je Mišel Sirotić, vlasnik tvrtke AurA proizvodi.

Vođeni tradicijom, AurA je blagodati prirode ugradila u Gin Karbun i Gin Karbun Navy Strength. I prvi i drugi jedinstveni zbog filtracije kroz medicinski aktivni ugljen, koji otklanja toksine iz tijela, inspirirani su snagom posljednjih karbunara s Ćićarije, područja gdje rastu isključivo prirodni sastojci ključni za nastanak Gin Karbuna.  Gin Karbun Navy Strength je snage 58,5 % alkohola; snagu nije potrebno testirati barutom, kako su to nekada činili mornari. Gin Navy Strengt se čuva u malim drvenim bačvama te se poslužuje, kao i njegov prethodnik, s aktivnim ugljenom. Prvog krasi kristalno bistra i transparentna boja, miris je fin, elegantan i zavodljiv. Na mirisu dominira nota borovice, ušećerena narančina kora, mahovina. Na okusu je suh, topao, a na after tasteu javlja se pikantna nota đumbira. Drugi je na tržište plasiran prije nepunih godinu dana. Godinu postojanja slavi sa šest zlata.

Ova pozitivna hrvatska priča potvrđuje bogatu gastro ponudu zemlje i entuzijazam ljudi kao najveći adut. Neprestanim ulaganjem i usavršavanjem, obitelj Sirotić je Buzet i Istru učinila nezaobilaznom stanicom istinskih ljubitelja tradicionalnih delicija. Etablirali su se na tržištu kao vrhunski brend, sve su proizvode povezali estetskom kombinacijom u dvanaest vlastitih trgovina diljem Istre, u Rijeci i Vrbniku, te mekom dobre kapljice, autentičnom istarskom Destilerijom AurA u Buzetu.

Tvrtka Aura proizvodi je sredinom travnja proširila svoj brand. U najmanjem gradu na svijetu  otvorila je Museum od Hum Aura i Distillery bar Aura. Uskoro u Novigradu na trgu kraj crkve otvara novu trgovinu, a krajem tjedna na tržište izlazi s novih pet proizvoda. Premijerna degustacija bit će moguća već za vikend na 28. Vinistri u Poreču, gdje će biti ponuđeni i svi  „zlatni” proizvodi.