Ovog svibnja krenite Putevima rovinjskih delicija i otkrijte vrhunsku gourmet ponudu

Prvog vikenda u svibnju svi putevi vode u Rovinj gdje se održava novo, proljetno izdanje jedinstvene gourmet manifestacije Putevima rovinjskih delicija koja iz godine u godinu, sasvim opravdano, privlači sve veći broj posjetitelja, gurmana i ljubitelja autohtonih istarskih specijaliteta.

Od 7. do 14. svibnja neki od najpoznatijih rovinjskih restorana posebno za ovu prigodu spremat će poznate lokalne specijalitete sačinjene od autohtonih namirnica ovog kraja, a svi će posjetitelji moći kušati i domaća vina lokalnih vinara.

Krenete li put Istre, uputite se u Brancin da Nino, Graciano, Fortunu, Dream, Santa Roma ili Štoriju jer vas za njihovim stolom očekuju riblji i mesni meniji po promotivnim cijenama.

Renomirani chefovi samo za vas pripremat će domaće pljukance s morskim plodovima, crni rižoto od sipe, bakalar i carpaccio od tune, teleće odreske u umaku od šparoga, punjeni svinjski file sa pršutom i sirom, istarske fuže s pilećim žgvacetom i još mnogo vrhunskih delicija koje su jednostavno nezaobilazni dio istarskog kraja. Uz bogatu ponudu specijaliteta, u menije su uključena i vrhunska domaća vina koja se odlično sljubljuju s tradicionalnom istarskom kuhinjom, pažljivo odabrana kako bi skladno nadopunila cjelokupno gourmet iskustvo.

U želji da očuvaju bogatu istarsku tradiciju od zaborava, ali i predstave poznata lokalna autohtona jela svima onima koji ih još nisu imali priliku kušati, Udruženje obrtnika Rovinj, Turistička zajednica grada Rovinja i turistička kompanija Maistra udružili su svoje snage i osmislili ovu neodoljivu gourmet priču koja je zasigurno zaslužna za prepoznatljivost istarskih ljepota, kako onih vizualnih tako i okusnih, diljem svijeta.

Navedene delicije moći će se kušati po promotivnoj cijeni od 140 kuna po meniju.

Vjerujemo da smo barem malo uspjeli zagolicati vaše nepce koje željno iščekuje isprobati ovu neodoljivu gourmet ponudu, zato svoje mjesto rezervirajte na vrijeme.

Što vas sve očekuje, pogledajte na linku: https://www.rovinj-tourism.com/hr/kalendar/22464