Turistički informativni centar u novom ruhu i na novoj adresi: Otvoren TIC na Slatini

Smješten na najfrekventnijoj lokaciji u gradu, TIC Opatija postaje središnje mjesto za upravljanje svim turističkim aktivnostima, za promociju i predstavljanje turističkih sadržaja te unapređenje turističke kvalitete.

Opatija – Turistički informativni centar – TIC Opatija otvorio je danas svoja vrata na novoj lokaciji na Slatini, u pasažu hotela Bellevue. Na adresi Maršala Tita 146 turisti i posjetitelji mogu dobiti odgovore na sva pitanja, preuzeti promotivne materijale i inspirirati se za što kvalitetniji i sadržajniji posjet Opatiji. Sve informacije na istom mjestu mogu pronaći i svi turistički djelatnici kao i domaćini uključeni u turističku ponudu.

Lokacija novog ureda odabrana je kako bi bila čim dostupnija gostima jer Slatina se ubraja među najfrekventnije gradske „punktove“ te je nadohvat ruke svakom posjetitelju grada. Osim lokacijom, TIC pažnju plijeni i atraktivnim interijerom, a projekt uređenja dobar je primjer sinergijskog djelovanja u destinaciji.

Projekt uređenja osmislio je arhitektonski ured Pro-elemento, stolarija Mrak izradila je kompletan namještaj, a za nove, originalne uniforme za djelatnice-informatorice dizajn potpisuje Atelier Sally.

Turistički informativni centar nalazi se u najljepšem i najposjećenijem dijelu grada i sve naše usluge sada su postale još ostupnije posjetiteljima, ali i svim djelatnicima u turističkom sektoru: hotelijerima, privatnim iznajmljivačima, ugostiteljima i dr. TIC predstavlja središnje mjesto za upravljanje svim turističkim aktivnostima, promocijom destinacije  i predstavljanjem turističkih sadržaja. Vjerujem da smo danas napravili veliki iskorak u pristupačnosti i kvaliteti turističke ponude Opatije.

Zahvaljujem gradonačelniku i predsjedniku TZ grada Opatija, gospodinu Fernandu Kiriginu na svestranoj podršci, Liburnia Riviera Hotelima na suradnji i susretljivosti, gospođi Ireni Vergani iz tvrtke Blocoutdoor, kao i svima koji su dali svoj doprinos kako bi naš novi turistički informativni centar bio reprezentativan za Opatiju i sve naše goste, poručila je direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić. Istaknula je kako se nada da će djelatnice u TIC-u imati „pune ruke posla“, jer to će značiti da je i posjećenost Opatije odlična kroz cijelu godinu.

– Dosadašnji rezultati daju nam razloga za optimizam, jer od 1. siječnja do 15. ožujka, u usporedbi s istim razdobljem rekordne 2019. godine imamo rast noćenja od 14 posto. Rezultat je to truda cijelog opatijskog turističkog sektora, kvalitetne promocije i organizacije događanja koja privlače goste, ali i konstantnog unapređenja ponude, u što se svakako ubraja i otvorenje novog TIC-a, rekla je gđa Petričić.

 

Radno vrijeme TIC-a je od 8:00 do 19:00 sati od ponedjeljka do subote.