NAVIS I FRESCOBALDI – više od doživljaja

Kada bolje sagledamo situaciju na Kvarneru,  oni koji su ovoga vikenda proslavili Valentinovo možda su ipak trebali pričekat 19.02.2022.

Naime, na Kvarneru se u sklopu VAPT sajma vina, gdje će se predstaviti mnoge vrhunske vinarije, u večernjim satima očekuju vinske večere u ponajboljim restoranima Kvarnera. Popis je dovoljno dugačak i definitivno svatko može pronaći nešto za sebe. Naš izbor, narednog vikenda,  pao je na restoran Navis  koji u goste dovodi talijansku vinariju Frescobaldi . O gastro ponudi Navisa vjerujemo ne treba puno pričati. Svi koji su bili i uživali u kuhinji chefa  Tina Sinožića   upoznati su sa njegovim sjajnim tanjurima i vještoj prezentaciji kvarnerske kuhinje bazirane na svježem ulovu i namirnici. S druge strane o vinariji bi se moglo dugo pisati. Vjerujemo da će ovo gostovanje razveseliti mnoge koji  nemaju prilike redovito uživati  u njihovim, u najmanju ruku, sjajnim vinima.

Kratko ćemo napisati kako vinarija Frescobaldi utjelovljuje bit Toskane, njenu izvanrednu vokaciju za vinogradarstvo i raznolikost njezinih teritorija. ​Frescobaldieva jedinstvenost proizlazi upravo iz prikaza te raznolikosti, iz njegovih posjeda i iz vina koja izražavaju kaleidoskop aroma i osjeta, koji izviru iz karakteristika svakog pojedinog terroira.

Detalje i cijeli spektar emocija nešto je što vam ne možemo prenijeti slovima na papiru. Vino priča samo za sebe i stvara jedinstveni doživljaj koji ovoga vikenda možete iskusiti upravo u Navisu.

Piše : Daria Grošić

Photo: Robert Pichler, Fescobaldi