Adventska čarolija romantičnu Opatiju pretvara u idiličnu zimsku destinaciju

Prekrasni grad koji raskošnim uređenjem dobiva jedinstven sjaj i ove će godine ponuditi prizore i doživljaje za pamćenje. Uz poznatu bajkovitu atmosferu, posjetitelje očekuju i brojna iznenađenja…

Opatija – Zima će Opatiju i ove godine odjenuti u raskošno adventsko ruho. Najromantičniji i najsvečaniji dio godine najbolja je prilika za upoznavanje ove poznate europske destinacije u jedinstvenoj atmosferi. Vrijeme je to u kojem se blagdanska čarolija osjeti u svakom kutku grada i čini svaki doživljaj nezaboravnim.

Stotine tisuća lampica i predivnih dekoracija tijekom Adventa pretvaraju Opatiju u zimsku bajku, zbog čega su kadrovi uređenog grada prošle godine obišli čitav svijet. Uz virtualnu šetnju, koja je lani izazvala ogroman interes, ovogodišnji Advent ponudit će i stvarni dodir s gradom i priliku za uživanje u bogatoj gastronomskoj i zabavnoj ponudi.

Od 26. studenog do 9. siječnja  božićna atmosfera proširit će se već  poznatim lokacijama kao što su Umjetnički paviljon Juraj Šporer i park Sv. Jakova, zatim, park Angiolina, Ljetna pozornica te gradski mrkat (tržnica), ali i nekim novim prostorima – uz lungomare na području od hotela Savoy do Ville Madonna, na terasama hotela Continental, Milenij i Imperial, u kavani Strauss, sve uz prigodnu  ponudu hrane i pića.

– Advent u Opatiji neprestano podiže ljestvicu kvalitete i uvijek iznova ulažemo novi trud kako bismo ne samo ispunili, već i nadmašili očekivanja naših gostiju. Nakon što je prošle godine naša adventska bajka zasjala kao nikad prije i svojim kadrovima osvojila čitav svijet, želimo ove zime dodatno pojačati tu blagdansku atmosferu i raskošno uređenje grada kako bismo svima pružili nezaboravne uspomene. Veseli nas što je Najljepši Advent uz more, kao jedna od najvećih zimskih manifestacija u Hrvatskoj, ponovo okupio brojne turističke subjekte u našem gradu, koji će se predstaviti s posebnim uređenjem i prigodnim programom.

Dodatni ugođaj tijekom šetnje gradom pružit će i već tradicionalno prekrasno uređeni izlozi duž glavne prometnice kao i mirisi tople čokolade i raznovrsnih slastica iz poznatih opatijskih kavana i slastičarni.

TZ grada Opatije i ove će godine, kao i proteklih šest godina, novčanim nagradama nagraditi najljepše uređene izloge te se ovim putem pozivaju vlasnici poslovnih prostora da se uključe u uređenje svojih izloga te budu dijelom adventske atmosfere u gradu. Stoga možemo reći da Advent u Opatiji ponovo donosi brojna iznenađenja i šalje čaroliju u cijeli svijet, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić , dodavši kako je TZ Opatija započela snažnu kampanju oglašavanja na domaćem i inozemnim tržištima uz potporu HEP-a, Zagrebačke banke i Hrvatske turističke zajednice.

Više informacija na www.visitOpatija.com