Aminessov Vergal po deveti put uvršten u prestižni svjetski vodič Flos Olei

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal novigradske hotelijerske kompanije Aminess po deveti je put uvršteno u renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei za 2022. godinu i to s dosad najvećim brojem bodova – 91 od ukupno 100.

Ovim velikim priznanjem Aminess se sa svojim maslinovim uljem iz vlastite proizvodnje ponovno svrstao među najbolje proizvođače proglašene u svojevrsnom izdanju Oscara za vrhunska ulja.

„Velika nam je čast što je naše maslinovo ulje Vergal  po deveti put uvršteno u društvo najboljih svjetskih ulja. Ovo prestižno priznanje dodatna je potvrda visoke kvalitete Vergala koju su prepoznali i najveći svjetski stručnjaci, te na kojoj ćemo ustrajati i u budućnosti“, izjavio jeAlen Fiala, voditelj brenda Vergal u Aminessu.

Aminess već više od 15 godina uzgaja sortna ulja FrantoioLeccino, Pendolinoi Istarsku   proizvodi ulja Frantoio, Leccino i Vergal Blend. Svaka sorta ovisno o karakteristici ploda daje ulje jedinstvenog okusa i aroma, a Aminess iz svojih maslinika godišnje ubere i preradi 50 tona plodova masline te proizvede oko 5 000 litara ulja.

Osim ovogodišnjeg priznanja, Aminessov Vergal dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja za kakvoću ulja. Među dosad osvojenim nagradama svakako treba istaknuti i najprestižniju nagradu u kategoriji Best of Class, za Vergal Frantoio, tri puta dobivenu u New Yorku na „The New York International Olive Oil Competition“, najvećem i jednom od najcjenjenijih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja u svijetu. Tu je i nagrada u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih uljakoju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles(AVPA) održanog u Parizu 2020. godine, kao i ona za redizajn etikete i novu ambalaža Vergala. Zahvaljujući njima, Aminess je osvojio čak dvije prestižne nagrade na Le forme dell’ olionatjecanju u Milanu – zlatnu medalju za liniju proizvoda Frantoio, Leccinoi VergalBlendte srebrnu medalju za bocu s kutijom.

Inače, Flos Oleiprvi je međunarodni vodič posvećen ekstra djevičanskim maslinovim uljima koje, prema izrazito strogim kriterijima, ocjenjuju vrsni stručnjaci-degustatori, koordinirani od strane Marca Oreggie, urednika i izdavača vodiča, te Laure Marinelli. Upravo je te visoke kriterije zadovoljilo i Aminessovo ulje Vergal koje je ove godine ocijenjeno s visokih 91 bodova od ukupno 100.