Još samo dva dana do 14. Weekend Media Festivala

Iščekivanje jedne od najvećih i najsadržajnijih regionalnih konferencija u medijskoj industriji uskoro se bliži kraju. Do 14. izdanja Weekend Media Festivala dijeli nas još samo dva dana, kada će se u Rovinju ponovno okupiti vodeći domaći i svjetski stručnjaci iz područja komunikacije i medija. Svi okupljeni će tako od 23. do 26. rujna u prostoru stare Tvornice duhana moći uživati u zanimljivim panelima i raspravama i izvrsnoj atmosferi karakterističnoj za Weekend Media Festivalu. Pod sloganom #živioživot pripremljen je bogat program pomno odabranih tema i sudionika, koji će svojim znanjima i iskustvima unijeti zanimljivu novu perspektivu na brojna pitanja od javnog interesa. 

Uz već poznate panele, “One on One” diskusije i predavanja etabliranih stručnjaka, dvorane ovogodišnjeg WMF-a ugostit će brojne zanimljive stručnjake koji će publici približiti cijeli niz atraktivnih tema. Među njima izdvajamo Darija Ljubića iz hrvatskog startupa Gideon Brothers i njegovo predavanje o grani znanosti s najbrže rastućim područjem istraživanja i komercijalne primjene, robotici. Odgovor na pitanja iz digitalne medijsko-marketinške industrije potražit će članovi svježe osnovane Hrvatske udruge digitalnih izdavača (HUDI), dok će se na panelu pod nazivom Aktivirajmo promjene razgovarati s vodećim ženama iz udruga, stranaka i pokreta koji su mijenjali društvo u protekle dvije godine, Jelenom Veljačom (Spasi me), Sandrom Benčić (Možemo), Asjom Krsmanović (Nisam tražila) i Vesnom Blašković (SOS Zagreb) te moderatoricom Nevenom Rendeli.

Na panelu Infotainment panelisti Jovana Joksimović (K1 televizija), Zoran Kesić (Nova S), Zoran Šprajc (RTL Hrvatska) i Maja Željelj (N1) pod moderatorstvom Ivana Stankovića (Communis) raspravit će o tendencijama medijskih kuća da informativan sadržaj, posebno televizijski, kombiniraju sa zabavnim, dok će stavove mladih raspraviti Boris Jokić i Damir Jugo, koji će predstaviti rezultate znanstvenih istraživanja u kojima su sudjelovali mladi. Organizatori najvećih regionalnih festivala, Joe Bašić iz Ultra Europe, Ivan M. Petrović iz Exit-a, Jovan Marjanović iz Sarajevo Film Festivala zajedno s predstavnikom HGK raspravit će na panelu Kako festivali mijenjaju destinacije? pod moderatorskom palicom Borisa Kovačeka o turističkom potencijalu festivala za lokalne zajednice.

 

„Zeleni” panel na Weekend Media Festivalu bit će posvećen zelenom poslovanju. Vodeći čovjek energetske tranzicije u Hrvatskoj – dr. sc. Julije Domac, osnivač Green.hr platforme i direktor Greencajt festivala, Vinko Filipić te menadžer Two Riversa, Uroš Radojević objasnit će kako bez banaliziranja izgraditi održivo društvo.

Moderni marketing nezamisliv je bez fenomena influencera. Svojim objavama svakodnevno utječu na tisuće pratitelja, a koje su njihove tajne otkrit će poznati hrvatski influenceri Kristijan Iličić (Nomadik Travel), Ella Dvornik (Manijak), TikToker Dario Marčac i bosanskohercegovačka komunikologinja i influencerica Erna Saljević (@divaisback) u panelu “Influenceri – trgovci utjecajem”. „Postaje li Instagram novi video sharing app?” znaju Ena Valentina Đerek (Bamboo Lab), Nadine Kramarić (G3 Spirits) i Joshua Cirjak (IUTD* Studios) koji su stručnjaci za pojmove poput Reelsa, IGTV-a, TikTok oglašavanja i brand mercha. U svojem će panelu naglasiti sve prednosti popularnih digitalnih platformi.

Weekend paneli propitat će i ostale teme, poput one “Zašto je podcast postao toliko sexy?”, što će otkriti Saša Tenodi (Surove strasti), Galeb Nikačević (Agelast) i podcaster Ratko Martinović, dok će o ulozi književnosti u suvremenom društvu govoriti književnica Julijana Matanović i akademik Pavao Pavličić.

Ovogodišnji #Weekend14 prilagođen je aktualnim okolnostima. Uz osiguranu kotizaciju, uvjet za ulazak na Weekend je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze te osobe koje su preboljele bolest COVID-19 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare Tvornice duhana.